Хостинг хитрий, проте життєво необхідний.

хостинг
Свій перший сайт я відкрив 2009 року. Мета: доставка лікувального бруду додому через форму замовлення та тематична реклама на сайті. Хочу наголосити на роботі сайту в режимі "реклама". Як відомо, розмір і дохід від розміщення реклами на будь-якому сайті залежить від кількості відвідувачів, які побували на сторінках ресурсу.

Зрозуміло, ставки по кліку за перехід на сторінку рекламодавця теж мають розкид залежно від теми контенту на сайті. Але що робити, якщо кількість відвідувачів не стабільна. В один день з пошукових систем 100 - 150 унікальних хостів, а на другий, посилання повісив в livejournal один з відвідувачів сайту і хостів вже 800 - 1000. Тут і починається - стоп сайт, сервер перевантажений.

Все б добре, але хостер не вказав при розміщенні сайту, що у разі пікового навантаження на сервер відключить сайт до часу X. У моєму випадку причина: перевищення процесорної пам'яті та відключення сайту від мережі інтернет відбувається до кінця поточної доби, тобто . до півночі. Як результат, втрати за день середньодобових доходів з реклами на сайті при відключенні хостером у момент піку відвідувачів сайту. Ідемо далі, потрібно просто змінити хостинг... Але ніхто з хостерів практично не вказує, зрозуміло в цілях залучення клієнтів, на цей підступ, пов'язаний з відключенням сайту.

В результаті довгих переписок із сапортом декількох хостингів вдалося встановити, що одні "по-людськи" відключають сайт до зниження навантаження на сервер хостингу і після відразу включають сайт в ефір, а інші блокують сайт до перепису коду сайту з метою зменшення навантаження на сервер. Тобто для мене назавжди. Цікаво, чи не так?

Головне, як уже зауважено, хостинг оператори не говорять про це у слух на своїх сторінках при виборі тарифного плану. Можна звичайно методом тику йти, відключили сайт, замовимо більший тарифний план. Загалом, хостер сам пропонує йти таким шляхом, але ось не завдання, а якщо мені ніколи робити моніторинг сайту кожен день, щоб вчасно зафіксувати відключення і відповідно відреагувати.

В одному центрі дата, я відвідав особисто, мені сказали: так, відключення сайту можливо і треба буде вирішувати питання через листування з саппортом. Про те, на скільки часу відключать сайт, вони не знають. Ось, такий хитрий сервіс.

Ще кілька цікавих фактів з особистого досвіду та інших видавців. Падають усі сайти, одні рідко, інші часто. Якщо сайт-будівля не професійний вид діяльності, то найкраще інші варіанти розміщення інформації буде розмістити на готовому блозі з оплаченим хостингом, наприклад blogger.com. Розмістити у блозі рекламу та монетизувати контент.

У разі видання свого сайту обов'язково уточнювати на хостингу деталі надання послуг з розміщення сайту, це життєво необхідно для безперебійної роботи. Важливо знати, саме за яких навантажень на сервер відключають сайт і головне уточнити як на довго? Інакше в надії, що всі тип-топ із сайтом, можна не отримати прибуток або просто втратити дорогих відвідувачів.

Всім удачі! Сподіваюся, комусь буде корисна викладена інформація.

Як вибрати хостинг, який хостинг, умови хостингу

Коментарі

Популярні публікації