Огляд OnePlus 3T: самий потужний смартфон

Обзор OnePlus 3T
Огляд OnePlus 3T
Огляд OnePlus 3T: найпотужніший смартфон із крутою камерою за розумною ціною
OnePlus 3T - флагман, який коштує менше 30 тисяч рублів. За характеристиками він не поступається преміальним пристроям: 16-мегапіксельна камера з оптичною та електронною стабілізацією, потужний процесор, металевий корпус та 6 ГБ оперативної пам'яті. Ми з'ясували, чи можна купити ідеальний смартфон без переплат, а головне де купити дешевше.

Сапфір, метал та дві SIM-картки


OnePlus 3T — покращена версія OnePlus 3 (огляд), який виявився чи не найкращим смартфоном 2016 року. Від нас він навіть отримав нагороду "Hi-Tech.Mail.ru рекомендує". Нова модель працює швидше, довше та знімає ще краще.

Огляд OnePlus 3T
Огляд OnePlus 3T
OnePlus 3T отримав новий колір корпусу. Називається він Gunmetal, російською — темно-сірий. Виглядає трохи суворіше та цікавіше, ніж сріблястий OnePlus 3. Золотий колір не змінився.

Смартфон повністю виготовлений з авіаційного алюмінію, який не збирає відбитки пальців. У сухих долонях гладкий метал чудово ковзає, тому взимку краще заховати апарат у чохол.

Діагональ дисплея – 5,5 дюйма, але в руці OnePlus 3T лежить не так комфортно, як, наприклад, ASUS ZenFone 3 Deluxe з діагоналлю 5,7”. Вся справа в гострих гранях та малій товщині: всього 7,3 мм.

oneplus 3t review
Слот для карт пам'яті немає. У лоток можна вставити дві SIM-картки формату Nano. Зате тепер можна купити OnePlus 3T не лише у версії 64 ГБ, але й із накопичувачем на 128 ГБ. Більшості користувачів цього вистачить надовго, але доведеться доплатити 40 доларів.

Модуль основної камери трохи випирає над корпусом. Ховати його не стали, проте замінили звичайне скло на сапфірове, яке краще переносить подряпини. А про олеофобне покриття знову забули, тож камеру перед зйомкою краще протирати.

Огляд OnePlus 3T
Огляд OnePlus 3T - екран
В іншому перед нами той самий металевий брутал, міцно складений і добре зібраний. Нікуди не подівся і блискавичний сканер відбитків, на який тепер дорівнюють інші виробники.

У дизайні OnePlus 3T проглядаються риси інших флагманів. Але виглядає смартфон все одно цікаво та дуже стильно.

Найпотужніший смартфон на Android

OnePlus 3T отримав процесор Qualcomm Snapdragon 821. Поки не вийшли смартфони на Snapdragon 835, цей чіп Qualcomm можна вважати найпотужнішим у лінійці. Він став на 10% швидше і заощаджує заряд на 5% краще, ніж Snapdragon 820. Останній встановлений в оригінальному OnePlus 3.

Принцип роботи залишився тим самим: 2 ядра відповідають за роботу в енергоефективному режимі, а ще 2 підключаються у вимогливих завданнях. Потужність всіх ядер підросла, відеоприскорювач Adreno 530 теж почав працювати швидше. У результаті знову отримуємо найпотужніший Android-смартфон за версією AnTuTu:



Обсяг оперативної пам'яті залишився таким же значним: 6 ГБ. З них зазвичай є 3-3,5 ГБ. Можна тримати відкритими 10-20 вкладок у Chrome та пару ігор на тлі. Навіть за тиждень запускаєш гру — і продовжуєш з того місця, де зупинився. А на швидкість роботи це аж ніяк не впливає.

У тестах приріст продуктивності становив майже 13%, але на практиці OnePlus 3 не поступається 3T. Програми запускаються так само моментально. Всі ігри йдуть на максимальних налаштуваннях: Dead Effect 2, Asphalt Екстрім, War Robots - важкі завдання навіть для флагманів, але OnePlus 3T легко з ними справляється.

Обзор OnePlus 3T
Обзор OnePlus 3T - начинка
6 ГБ пам'яті вже нікого не здивуєш. Дивувати потрібно гарною оптимізацією та стабільною роботою. І у цьому плані OnePlus 3T мало рівних.

OnePlus 3T можна назвати музичним смартфоном. Тут немає ЦАП, і він звучить не так потужно, як Meizu Pro 6 Plus. Але в порівнянні з Galaxy S7 або iPhone 7 апарат грає музику голосніше і басовіший. Потенціал розкривається з гарними навушниками та при програванні треків 24 біт/192 кГц. Зовнішній динамік не відстає за гучністю, хоча він лише один.

Фотографує на рівні конкурентів

Добре фотографувати може не лише флагман за 50 тисяч карбованців. OnePlus 3 давно це довів. У новій моделі основна камера залишилася без змін: 16-мегапісельний сенсор Sony IMX298 з пікселем 1,12 мкм і діафрагмою f2.0. Але навіть на початку 2017 року камера OnePlus 3T залишається актуальною і може змагатися з акулами мобільної фотографії - Samsung, Apple і Google.

тест фото обзор OnePlus 3T

Більше фото та відео можна переглянути під час зйомки.

При денному освітленні якість зображень не поступається Galaxy S7 або iPhone 7. Знімки яскраві, деталізовані, з природним перенесенням кольорів і контрастом. Автоматичний HDR «витягує» небо за похмурою та сонячною погодою. Швидкість зйомки та фокусування вражаюча: можна зробити одразу 20 знімків, і автоматика підкаже, який кадр кращий.

Увечері відразу починає страждати фокусування. Фазовий фокус не завжди справляється із рознесеними джерелами освітлення. Також сенсор часто ловить відблиски від яскравих ліхтарів та ламп. При наведенні на рівномірно підсвічені об'єкти - вдома, ілюмінацію - кадри виходять чіткими, насиченими, і тут до них не причепишся.

Так знімає OnePlus 3T у складних умовах.

У OnePlus 3T покращили роботу оптичної стабілізації (OIS) та оновили електронну (EIS) до версії 2.0. Вдень ця зв'язка працює добре: відео виходять плавними, а фото - чіткими навіть на ходу. При нічній зйомці стабілізація не така ефективна: об'єкти в кадрі змащуються, а кожен крок віддається брижами на відео.

Головна зміна - 16-мегапіксельний детектор у передній камері. У порівнянні з OnePlus 3 пікселів стало вдвічі більше. Але таке відчуття, начебто алгоритми обробки забули оновити. Обличчя на знімку здається нечітким, наче фокус трохи «промахнувся».

З експозицією та кольором при денній зйомці все добре, фон красиво розмивається. У приміщеннях та вночі на вулиці у кадр лізуть відблиски та мастила. Хоча розмір пікселя чималий – 1,4 мкм, та й світлосила f2.0. Можливо, з виходом оновлень якість стане кращою.

OnePlus 3T коштує в півтора рази дешевше від конкурентів, а знімає на їх рівні.

Дисплей позбавився недоліків

Огляд OnePlus 3T
OnePlus використовує у третьому поколінні флагманів AMOLED-матриці з таємничою приставкою Optic. Насправді, ніякої таємниці немає: це звичайний AMOLED з трохи відкаліброваної передачею кольору. Зображення в міру контрастне, не як перенасичені екрани ASUS ZenFone 3 Deluxe або Moto Z.

З виходом оновлень з'явився режим sRGB. Він начебто повинен нагадувати IPS-панелі, але виглядає так похмуро і безбарвно, що хочеться повернути «За замовчуванням». Або відкалібрувати екран вручну. Добре, що така можливість є.

Роздільна здатність екрану — 1920x1080 точок, що на 5,5" дає щільність пікселів 401 ppi. У 2016 році багато компаній відмовилися від експериментів з високою роздільною здатністю, і це добре. FulllHD для такої діагоналі достатньо, а економія заряду цілком відчутна.

Огляд OnePlus 3T
OnePlus 3T - дисплей
Як і личить флагману, є нічний режим та функція Always-on. Остання відображає на заблокованому екрані час та всі оповіщення. Коли надходить нове повідомлення, або підносите руку до дисплея, екран загоряється на кілька секунд. Врахуйте, що функція витрачає 10-15% заряду на день.

Дисплей OnePlus 3T позбавився неприродних відтінків. Дозвіл збільшувати не стали, і це тішить.

Чистий Android з корисними доповненнями


Огляд OnePlus 3T
OnePlus 3T спочатку працює під керуванням Android 6.0.1 Marshmallow, але з початку 2017 року всі моделі отримують оновлення до Android 7.0 Nougat. А точніше до Oxygen OS 4.0. Це система, заснована на Android, настільки зручна і продумана, що її треба ставити як приклад китайським монстрам на кшталт MIUI, EMUI або ZenUI.

Огляд OnePlus 3T
Oxygen OS - майже чистий "зелений робот" з безліччю корисних функцій та приємних змін в інтерфейсі. Тут можна налаштувати колір оформлення, додати віджети до бокової панелі Shelf або перепризначити клавіші навігації. Мені, як затятому фанату лінійки Google Nexus і затятому ненависнику сторонніх лаунчерів, інтерфейс здався дуже зручним, зрозумілим і красивим.
Час роботи збільшився

Основною претензією до OnePlus 3 був малий час роботи. У OnePlus 3T збільшили ємність акумулятора з 3000 до 3400 мАг. Як виявилось, саме цих 400 мАч не вистачало для повного щастя. Невеликий внесок зробив процесор Snapdragon 821, енергоефективність якого на 5% вище, ніж у 820-го.

Тепер смартфон впевнено «живе» з раннього ранку і до пізнього вечора. Навіть за високого навантаження, коли я налаштовував програми, перевіряв камеру і проганяв тести, OnePlus 3T попросився на зарядку лише через 8 годин. При звичному використанні його вистачає на добу.

Смартфон крутить FullHD відео на повній яскравості майже 11 годин. В іграх батарея розряджається через 6,5 години. Порівняйте результат з іншими флагманами:



Обзор OnePlus 3T
Обзор OnePlus 3T - комплектация
У комплекті з OnePlus 3T поставляється зарядний пристрій та кабель Dash Charge. З їхньою допомогою смартфон заряджається на 30% за 15 хвилин, а від 0 до 100% — всього за 1 годину 28 хвилин. З них 25 хвилин вирушає на зарядку з 90 до 100%.

У OnePlus 3T хоч і встановлений процесор Qualcomm, смартфон не підтримує технології Quick Charge. Швидка зарядка працює тільки від фірмового ЗУ та фірмового кабелю. Радимо їх не втрачати: в Росії тільки провід коштує від 1300 рублів, а ціна комплекту при замовленні з сайту OnePlus обійдеться приблизно в 2000 рублів. І це без доставки.

За живучістю OnePlus 3T не б'є рекордів. Але день упевненої роботи забезпечить достеменно.

Яку модель вибрати?

У продажу є три версії OnePlus 3T:

     A3000 - модель для США. З усіх частот LTE працює лише Band 7 (2600 МГц)
     A3003 – модель для європейського ринку. LTE працює на всіх частотах.
     A3010 - китайська версія. Не працює лише LTE Band 20 (800 мГц). Швидкість інтернету висока, але не завжди і не скрізь.

До нас на тест потрапила остання модель. За час роботи проблем із мережею не виникло. У центрі столиці Speedtest показав 25 Мбіт/с під час завантаження даних.

У метро і в місцях з поганим сигналом OnePlus 3T виявився не гіршим і не кращим за інші смартфони. Співрозмовники не скаржилися на якість звуку, а мені вистачало середньої гучності, щоби почути їх.

Де купити дешевше?

Огляд OnePlus 3T
Огляд OnePlus 3T
Найменше нас цікавить американська версія (A3000). LTE ловить погано, купити можна тільки на офіційному сайті, а з доставкою вийде дорожче, ніж китаєць. Модель із 64 ГБ коштує 439 доларів, або 26 тисяч рублів. Моделі на 128 ГБ тимчасово немає у продажу.

У Росії OnePlus 3T на 64 ГБ пам'яті коштує від 31 000 рублів. На 128 ГБ - від 37 500 рублів. Продають китайські версії (A3010).

Можна заощадити 3-4 тисячі, замовивши OnePlus 3T безпосередньо з Китаю. Наприклад, за акцією на gearbest.com смартфон з 64 ГБ обійдеться в 28 000 рублів. Доставка безкоштовна, але доведеться зачекати 2-4 тижні.

Якщо ви готові почекати, краще замовити OnePlus 3T із Китаю. На зекономлені гроші можна купити другий Dash Charge, фірмовий чохол із бамбука або навушники. Якщо не терпиться, чи не довіряєте поштою – можна купити в Росії. Зазвичай магазини дають річну гарантію у своїх сервісних центрах.

Конкуренти

Основні конкуренти OnePlus 3T – флагмани з Китаю. За меншу вартість можна купити Xiaomi Mi5s, який не поступається потужністю. Оперативної пам'яті менше, хоч апарат теж тягне всі сучасні ігри. Але там і камера гірша, і можна нарватися на криву прошивку.

З грудня відкрито попереднє замовлення на Meizu Pro 6 Plus. У Росії версія на 64 ГБ коштує 34990 рублів, а на 128 ГБ - 38990 рублів. У новинці стоїть процесор від Samsung Galaxy S7, топова 12-мегапіксельна камера Sony IMX386 та окремий аудіочип. І все це під соусом офіційної гарантії Meizu.

Ще один цікавий варіант – Samsung Galaxy S7. "Сірий" апарат можна купити за ціною від 31 000 рублів. З плюсів — захист від води, слот для карт пам'яті, зручні розміри та одна з найкращих мобільних камер. З мінусів – скляний корпус та оболонка TouchWiz на любителя.
Думка Hi-Tech.Mail.ru

Всі недоліки, які ми перерахували в OnePlus 3, виправлені в OnePlus 3T. Це збалансований, практичний та стильний флагман. А за ціну, за якою його можна замовити із Китаю, конкурентів не знайти.

OnePlus 3T не продається в Росії офіційно, але це претензія до виробника, а не до апарату. З некритичних мінусів відзначимо відсутність водозахисту та слота для карток пам'яті. Останній недолік перекриває модель на 128 ГБ. Також чекаємо на оновлення ПЗ для фронтальної камери.

За оптимальне співвідношення характеристик, дизайну та ціни OnePlus 3T отримує від нас нагороду "Оптимальна покупка".

За наданий смартфон дякуємо магазину gearbest.com. Придбати OnePlus 3T можна тут.

Плюси:

     Найпотужніший смартфон на Android
     Основна камера - одна з найкращих серед флагманів
     Оптична стабілізація та електронна EIS 2.0
     AMOLED-дисплей з правильною передачею кольорів
     Швидкий сканер відбитків
     Довгий час роботи
     Швидка зарядка
     Стильний металевий корпус
     Моделі на 64 ГБ та 128 ГБ
     Підтримка двох SIM-карток
     Хороша якість звуку в навушниках
     Низька вартість китайської версії

Мінуси:

     Важко дістати європейську версію
     Фронтальна камера поки що знімає середньо
     Немає слота для карток пам'яті
     Швидка зарядка лише від оригінального ЗУ

Коментарі

Популярні публікації