Огляд Samsung Galaxy S8 з ніг на голову

Огляд  Samsung Galaxy S8 для Ckuraga

Новинка


Огляд  Samsung Galaxy S8
Огляд  Samsung Galaxy S8
Флагманські смартфони Samsung давно перейшли в категорію найдорожчих і найочікуваніших у році. І справді, інтерес до Galaxy S8 виявився просто нескромно величезним, а підвищував його ще й той факт, що це перший за сім місяців (подумати тільки!) топовий смартфон Samsung, що вийшов після проблемного Note 7. Тому в компанії хоч чудово розуміли, що їм Необхідно випустити відмінний продукт, який зможе перекрити минулу невдачу. Давайте подивимося, захоплюючись, що вийшло у Samsung, детально розглянувши можливості Galaxy S8. А брати чи не брати, ну ми вам скажемо – не беріть, а хапайте та біжіть.


Комплект поставки

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8


У маленькій коробці з Samsung Galaxy S8 користувачі зможуть знайти компактний зарядний блок на 220, кабель USB на USB Type-C, перехідник з USB на USB Type-C (куди сьогодні без них), а також круті навушники, створені спільно з AKG.

Дизайн, матеріали та зручність використання
У новому смартфоні Samsung продовжує використовувати ідеї дизайну, злизані з Galaxy S7 edge і Note 7. Вже в цих моделях простежувалося бажання компанії уникнути використання великих рамок навколо екрану, створивши ілюзію повної їх відсутності. У Galaxy S8 це стало наріжним каменем всього дизайну смартфона, центральним елементом якого є "нескінченний дисплей", як його називають Samsung.
Galaxy S
Galaxy S8

Компанії дійсно вдалося вмістити в корпус розміром 148,9 х68, 1 мм 5,8-дюймовий екран. І оскільки він займає 84,26% лицьової панелі смартфона, а його бічні грані трохи загнуті, то складається враження, начебто тримаєш у руках лише дисплей.

Але зробити тонкі рамки - це ще половина справи, куди важливіше створити справді гарний дизайн. Тому в Samsung використовували закруглені кути та грані, щоб привести зовнішній вигляд до єдиного стилю. Так що навіть кути дисплея у Galaxy S8 мають заокруглення під форму корпусу. Такий підхід дозволив Samsung без зайвих сумнівів позбавитися логотипу на лицьовій панелі (втративши рекламне місце :), адже дійсно, Galaxy S8 складно не впізнати.
Galaxy S8 сложно не узнать
Galaxy S8 легко узнати

Тильна сторона корпусу не така виразна, як лицьова, але тут є свій стиль і симетрія. Блок камери тепер не виступає із корпусу, але має тонку рамку з невеликим виступом. На одній лінії з камерою, з правого та лівого боку від неї, розташовані світлодіодний спалах, датчик серцевого ритму (здоров'я насамперед), а також сканер відбитків пальців.
S8
S8

Основні матеріали корпусу: скло Gorilla Glass 5, що безсоромно прикриває лицьову та тильну панель, а також алюмінієва рамка на гранях. Остання тепер має полірування і пофарбована в колір корпусу, завдяки цьому, а також щільному припасуванні всіх панелей, здається, що Galaxy S8 вирізаний із цільного шматка скла. Не інакше – прибулець із космосу.

Використання таких матеріалів дарує приємне відчуття від використання смартфона, але робить корпус марким. Тому, враховуючи той факт, що скло не найміцніший матеріал, при покупці Galaxy S8 також варто подумати про вибір чохла. До старту космічного корабля продаж смартфону в Samsung обіцяють почати постачання в Україну низки фірмових чохлів.

Незважаючи на більший екран, розміри корпусу у Galaxy S8 трохи менше, ніж у Galaxy S7 edge, і завдяки округленим граням він добре лягає в руку. При цьому і боковини дисплея у S8 загинають не так сильно, як у S7 edge, випадкових натискань тут практично немає.
Samsung Galaxy S8 UA

Управління S8 змінилося, функціональні клавіші тепер віртуальні, втім, користуватися ними зручно. Кнопка «Додому» взагалі розуміє ступінь натискання і настрій господаря, імітуючи його вібрацією, тому після недовго медового місяця звикання її легко знаходити наосліп. До речі, в налаштуваннях можна змінювати розташування клавіш, вибираючи стандартне для Samsung або для «чистого» Android.
Лучший мобильный ПК в кармане - Samsung Galaxy S8
Кращий мобільний ПК в кармане - S8

Корпус Galaxy S8 має захист від води та пилу за стандартом IP68, його можна опускати у прісну річкову воду на глибину до 1 метра та на час до 30 хвилин. Крім морської води, там на глибині, ви зможете знімати на свій страх та ризик.

Дисплей

Як вже було сказано вище, екран Galaxy S8 займає майже всю лицьову панель, а його діагональ становить 5,8 дюйма. У КБ Samsung при цьому традиційно використовували матрицю Super AMOLED, але з нестандартною роздільною здатністю 2960×1440 пікселів і таким же співвідношенням сторін 18,5:9. Через останній екран менше за шириною і більше за висотою, якщо порівнювати його з традиційними моделями, де співвідношення 16:9. До цього швидко звикаєш, принаймні у Galaxy S8 все ще зручно дотягуватися до верхнього краю дисплея. За часником, ця маленька хитрість і дозволила зробити розмір телефону зручним в одній руці.

Площа 5,8-дюймового екрану S8 становить 85,12 см2 проти 92,16 см2 у моделі з такою самою діагоналлю, але співвідношенням сторін 16:9. Однак це більше, ніж площа 5,5-дюймового дисплея Galaxy S7 Edge – 83,39 см2. Таким чином, досягненням з боку Samsung у цьому плані є те, що їм вдалося вмістити більший екран у корпус, який менший, ніж у S7 edge.

Важливо чи неважливо, але відзначити необхідно, що співвідношення сторін 18,5:9 практично не впливає на інтерфейс додатків для Android, у більшості випадків вони добре під нього танцюють адаптуються. Користувач навіть має вибір: використовувати програму зі стандартним для неї співвідношенням сторін або розтягнути на весь екран. Так собі задум, але... Для цього в меню багатозадачності є окрема кнопка, яка потрібна для старих програм без можливості масштабування.

Що стосується ігор, то тут все сумно складніше, тому що у деяких з них при адаптації до співвідношення 18,5:9 краю дисплея з'їдають клавіші, що управляють. Тим не менш, у Samsung не дарма для всіх кольорів корпусу використовували чорну лицьову панель. Завдяки їй, якщо не розтягувати гру на весь екран S8, і забути, що в цей час космічні кораблі борознять простори, то чорні смуги на краях зображення не звертають на себе уваги. Хитрий та технічно виправданий хід.

Така сама ситуація з відео, більшість з якого знята о 16:9. Наприклад, у YouTube є можливість адаптувати картинку під співвідношення сторін екрану Galaxy S8, але в такому разі вона буде трохи обрізатися зверху та знизу. Тут так би мовити "Отелло схибив".

Сам по собі дисплей S8 показує хорошу передачу кольору і кути огляду. У налаштуваннях можна вибрати один із встановлених режимів, при яких екран змінює відображення кольорів, роблячи їх барвистими або більш натуральними.

Наші виміри показали в цілому хороше заводське калібрування з більш ніж 100% охопленням колірного простору sRGB, ухилом у «теплі» тони, практично еталонною гамою і рівномірним підсвічуванням. А ваші виміри будуть відображені вже у відгуках про смартфон.

Основний:
Кіно:
Для тих, хто хоче отримати зовсім вже "теплий" дисплей, в налаштуваннях є "фільтр синього кольору".
Ще одним з цікавих пунктів у налаштуваннях екрану є вибір роздільної здатності: HD+ (1480×720), Full HD+ (2220×1080) та WQHD+ (2960×1440).
При максимальній роздільній здатності Galaxy S8 демонструє зображення із щільністю пікселів 570 на дюйм. Цього більш ніж достатньо для того, щоб не побачити на дисплеї та натяку на зернистість. Але я не можу не відзначити, що її немає і за Full HD+, і навіть HD+. При цьому кожне з цих дозволів по-своєму впливає на автономність смартфона, тому стандартне 2220×1080 пікселів можна назвати оптимальним, тоді як WQHD+ необхідно хіба що для VR.

Як і S7 edge, S8 на заблокованому дисплеї може ненав'язливо виводитися корисна інформація, така як час, дата, заряд акумулятора, календар, зображення на вибір, а також іконки оповіщень. Ця функція називається Always on Display і працює завдяки Super AMOLED екрану, в якому кожен піксель індивідуально підсвічується.

На відміну від минулої версії вона стала трохи розумнішою, трохи економнішою, наприклад, коли телефон у кишені, то дисплей повністю вимикається, щоб заощаджувати заряд акумулятора. Крім того, рівень яскравості зображення в режимі Always on Display регулюється залежно від освітлення.

Нікуди не поділася і функція Edge, яка дозволяє розмістити з краю екрану шторку, потягнувши яку можна отримати доступ до різноманітних панелей. Вони допомагають швидко запускати вибрані програми, отримувати доступ до контактів і показують непотрібну інформацію у вигляді віджетів.

У цій версії Edge додали цікаву панель "Розумний вибір", яка раніше зустрічалася тільки в серії Note.

Вона включає чотири інструменти, за допомогою яких можна вирізати область екрана, розпізнати на зображенні текст, зробити з фрагмента відео GIF-анімацію, а також вирізати область екрана і закріпити її поверх інших програм. Останнє зручно, наприклад, якщо необхідно переписати якийсь номер телефону або дані просто потрібні перед очима.

Платформа та продуктивність
У Galaxy S8, який буде продаватися в Україні, встановлений 10-нанометровий процесор Samsung Exynos 8895. 2,35 ГГц. За обробку графіки відповідає топовий прискорювач Mali-G71 MP20, він на 40% швидше за чіп Mali T880MP12 в Galaxy S7 edge.

У смартфоні також встановлено 4 ГБ оперативної та 64 ГБ вбудованої пам'яті. При цьому є слот для карток пам'яті microSD, і він гібридний, тобто в нього можна встановити або дві nano SIM картки, або одну nano SIM і картку пам'яті.

У реальному використанні Galaxy S8 показує високий рівень продуктивності як у роботі інтерфейсу, так і додатків. При цьому залежно від роздільної здатності дисплея немає, апарат працює однаково швидко.

Якщо подивитися на результати синтетичних тестів, то в них Galaxy S8 і зовсім один із найпродуктивніших у світі смартфонів.

Сканер відбитків пальців, розпізнавання обличчя та розблокування по райдужній оболонці очей
S8 має можливість розблокування за допомогою розпізнавання обличчя, райдужної оболонки очей, а також відбитка пальців. Всі ці способи мають різний рівень захисту, наприклад, функцію розпізнавання обличчя можна обдурити, підставивши фотографію під лицьову камеру. Тим не менш, сканер райдужної оболонки очей та відбитків пальців щодо надійні.

Сканер відбитків пальців Galaxy S8 розташований на тильній стороні корпусу, поруч із блоком камери.

Це не вдале розміщення, тому що палець часто потрапляє на саму камеру. Ходять чутки, що Samsung хотіли використовувати в S8 технологію Synaptics, яка дозволяє помістити дактилоскопічний датчик під скло дисплея. Але, як це часто буває, нова технологія зажадала більше часу на доопрацювання, тому довелося шукати місце для звичайного сканера відбитків пальців. Знайшлося воно саме поруч із камерою, а не під нею, що було б логічніше. Звикнути до такого стану сканера складно, але цілком реально, на третій день використання випадкові натискання у мене стали траплятися набагато рідше. А потім я спробував носити Galaxy S8 у чохлі, і ця проблема практично зникла.

Справа в тому, що сканер, як і блок камери, знаходиться на одному рівні із корпусом. У чохлі він виявляється в окремій ніші, в яку легко наосліп потрапляти пальцем. При цьому працює сканер дуже швидко та розуміє торкання під будь-яким кутом.

Сканер райдужної оболонки очей розташований на передній панелі, поруч із камерою. Він інфрачервоний, тому працює як за світла, і у темряві. Загалом працює він добре, швидкість розпізнавання висока. Проте він може не спрацьовувати на дуже яскравому сонці. Якщо користувач носить окуляри, то все залежатиме від навколишнього освітлення, відблиски на стеклах не дадуть сканеру розпізнати радісну оболонку очей, але якщо їх немає, він працює і через окуляри.

Інтерфейс
Galaxy S8 працює під керуванням операційної системи Android 7.0 c трохи зміненим інтерфейсом, який називається Samsung Experience. Треба віддати належне компанії, вона виконала хорошу роботу з оптимізації ОС під свою апаратну платформу, а сама логіка інтерфейсу практично така ж, як і в «чистому» Android 7.0. Дизайнери Samsung перемалювали іконки, шторку оповіщень із швидкими налаштуваннями, а також системні програми.

В цілому інтерфейс візуально став легшим і приємнішим у використанні, анімація в ньому працює плавно, без підвисань або посмикувань. Для доступу в меню більше немає окремої кнопки в інтерфейсі, досить просто зробити жест на головному екрані знизу догори або зверху донизу.
Під час першого налаштування смартфона можна вибрати, встановлювати браузер, пошту, музичний та відеоплеєр, а також інші програми від Samsung чи ні. Відповідно, якщо ви звикли до програм від Google, то тепер в інтерфейсі не буде програм, які дублюють їхню функціональність.

Панель Briefing, яка кілька років була одним із робочих столів у смартфонах Samsung та агрегувала новини з різних джерел, була замінена на Bixby. А точніше, то була інтегрована до нього у вигляді віджету. Саму панель Bixby також можна прибрати з робочого столу, але для запуску цього віртуального помічника є окрема кнопка на лівій грані Galaxy S8. Давайте трохи детальніше розглянемо Bixby.

Bixby
У травні минулого року Даг Кіттлаус (Dag Kittlaus) та Адам Чієр (Adam Cheyer), які працювали над Siri, представили на конференції TechCrunch Disrupt NY 2016 прототип нового віртуального асистента Viv. У нього була закладена ідея про те, що сторонні розробники самі можуть інтегрувати в асистента свої програми та послуги. А Viv у свою чергу забезпечував би їм інтелектуальну систему голосового введення. Вже на момент демонстрації Viv підтримував інтеграцію із 50 програмами. І це дійсно важливо, тому що здебільшого віртуальні помічники – це закриті системи. У підсумку, у жовтні минулого року компанія Samsung купила розробників Viv і разом із презентацією Galaxy S8 представила свого віртуального асистента Bixby. Механізм його роботи передбачає аналіз того, які програми використовує користувач і яка інформація йому потрібна. Таким чином, Bixby поступово додаватиме на свою панель функціональні віджети, які повинні заощаджувати час користувача. Наприклад, вранці він може показувати прогноз погоди, розклад дня, а також вартість поїздки на роботу на Uber, якщо ви користуєтеся цим сервісом.

Крім цього, Bixby вміє створювати нагадування, для цього навіть можна винести окрему програму в меню. На жаль, поки Bixby можна назвати скоріше бета-версією, він не завжди швидко запускається, він не має голосового введення і в цілому функціональність в Україні поки що обмежена. Тим не менш, це цікаве починання і цікаво подивитися, як воно розвиватиметься.

Камера

Основна камера в Galaxy S8 12-магепіксельна з діафрагмою f/1.7, оптичною та цифровою стабілізацією, системою з 6 лінз та сенсором з досить великими пікселами 1.4μm. Як видно, характеристики камери не змінилися в порівнянні з S7 edge, проте, S8 використовується нова релігія ревізія модуля камери, а також нові алгоритми обробки. У результаті камера почала працювати швидше і трохи збільшилася деталізація знімків при поганому освітленні.

Крім цього, камера тепер може зберігати знімки одночасно в JPEG і RAW навіть в автоматичному режимі.

А в інтерфейсі з'явилося цікаве нововведення: кнопку спуску затвора тепер можна потягнути нагору, щоб наблизити зображення через цифровий зум, а також вниз, щоб повернути картинку у вихідне положення. Це дуже зручно.

При хорошому освітленні в автоматичному режимі:

При хорошому освітленні з HDR:

При поганому освітленні в автоматичному режимі:

При поганому освітленні з HDR:

При поганому освітленні зі спалахом:

Макро:

Інші приклади знімків при хорошому освітленні:

При контровому світлі:

При поганому освітленні:

Фронтальна камера в Galaxy S8 8-мегапіксельна з діафрагмою f/1.7. Вона має підтримку HDR, можливість склеїти кілька знімків в один, щоб збільшити кут огляду, а також підсвічування екраном під час зйомки при поганому освітленні.

Загалом змін в основній камері не дуже багато, але вони є, і на сьогодні цих характеристик достатньо, щоб Galaxy S8 був одним з найкращих за якістю знімків.

Аудіо
У Galaxy S8 встановлений один зовнішній динамік, але навіть незважаючи на захисну мембрану від води, звучить він цілком голосно, за бажання в не дуже галасливій обстановці можна дивитися відео без навушників або слухати музику.

Комплектні внутрішньоканальні навушники AKG звучать добре, вони детально передають сцену, низькі, середні та високі частоти, але трохи просідають на басі. Загалом це найкращі комплектні навушники, які я коли-небудь чув. До речі, окремо вони коштуватимуть цілих $100.

Сам Galaxy S8 грає на рівні інших флагманів Samsung останніх років, що загалом добре, хоча з огляду на покупку Harman, я очікував на якісь істотні нововведення. Очевидно, їх ми побачимо вже в нових флагманах компанії. На щастя, налаштування звучання в S8 нікуди не поділися, є еквалайзер та фірмова функція Adapt Sound, яка дозволяє підлаштувати звук у навушниках під свій слух.

Ще однією опцією Galaxy S8, яку можна віднести до аудіо, є новий стандарт бездротової передачі даних Bluetooth 5.0. Тепер він підтримує підключення одразу двох бездротових навушників. Є підтримка профілю A2DP та кодека aptX.

Автономність
Після проблем із Note 7 компанії Samsung довелося змінювати підхід до акумуляторів у своїх смартфонах. По-перше, їх стали ретельніше тестувати, збільшивши кількість тестів. По-друге, перестали намагатися вмістити в компактний корпус акумулятор високої ємності. Саме з цієї причини, у S7 edge акумулятор на 3600 мАг, а у Galaxy S8 - 3000 мАг. Але головне питання тут не в ємності акумулятор, а в тому, яка у смартфона автономність. Я виміряв роботу S8 на яскравості дисплея 200 кд/м2 при всіх трьох дозволах у тесті PCMark Work 2.0. Вийшли такі результати:

З роздільною здатністю HD+ (1480×720) - 8 годин 46 хвилин

З роздільною здатністю Full HD+ (2220×1080) - 7 годин 38 хвилин

З роздільною здатністю WQHD+ (2960×1440) — 6 годин 59 хвилин

Для смартфона з акумулятором на 3000 мАч – це дуже добрі результати. При цьому, очевидно, дозвіл помітно впливає на автономність. Я користувався Galaxy S8 з роздільною здатністю Full HD+ і цього вистачало на 1,5 дні роботи при 6 годинах активного екрану.

Заряджається смартфон через порт USB Type-C. Є підтримка швидкої дротової та бездротової зарядки.

5
ОЦІНКА ckuraga.blogspot.com
ПЛЮСИ:
комплект поставки, дизайн, якість збирання, захист від води та пилу, дисплей, продуктивність, камера, Android 7.0, звук, автономність, швидка та бездротова зарядка
МІНУСИ:

маркі корпус, розташування сканера відбитків пальців, висока ціна
ВИСНОВОК:
Samsung Galaxy S8 – це флагманський смартфон у футуристичному дизайні з тонкими рамками навколо 5,8-дюймового дисплея. Крім цього, у нього чудова продуктивність, приємний інтерфейс, гарна камера та автономність. Не всім може сподобатися розташування сканера відбитків пальців та висока ціна моделі. Але в цілому, Galaxy S8 - це один із найкращих смартфонів цього року.
Технічні характеристики

Тип Смартфон
Попередньо встановлена ОС Android 7.0 (Nougat)
Оперативна пам'ять, ГБ 4
Вбудована пам'ять, ГБ 64
Слот розширення +
Тип SIM-карти Nano-SIM
Кількість SIM-карток 2 (або 1 SIM + картка пам'яті)
Процесор Samsung Exynos 8895
Кількість ядер 8
Частота ГГц 2.35 + 1.9
Акумуляторна батарея 3000 мАг (незнімна)
Час роботи (дані виробника) немає даних
Діагональ, дюйми 5,8
Роздільна здатність 2960x1440
Тип матриці Super AMOLED
PPI 570
Датчик регулювання яскравості +
Основна камера, Мп 12 (f/1.7)
Відеозйомка + (4К)
Спалах +
Фронтальна камера Мп 8 (f/1.7)
Інше оптична стабілізація зображення
Швидкісна передача даних GSM/HSPA/LTE
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5.0
GPS +
IrDA -
FM-радіо -
Аудіороз'єм +
NFC+
Інтерфейсний роз'єм USB Type-C (USB 3.1)
Розміри, мм 148.9x68.1x8.0
Вага, м 155
Захист від пилу та вологи.
Тип корпусу моноблок (нерозбірний)
Матеріал корпусу алюміній/скло
Тип клавіатури екранне введення
Ще акселерометр, барометр, сканер відбитка пальців, оптичний пульсометр, сканер сітківки ока, датчик Холла, підтримка бездротової та швидкої зарядки






Коментарі

Популярні публікації