Як обезшумити жорсткий диск HDD тиха робота комп'ютера

Окрім шумних вентиляторів, силу дзижчити має жорсткий диск комп'ютера HDD. А якщо прибрати повністю звук від роботи оператора інформації, що тріпоче головками. Заткнути б його ватою, таки так виходить абсолютна тиша - успішний досвід втілений у життя.

Як прибрати звук від працюючого жорсткого диску


Ватою звісно не вийде, але є кращий спосіб, пробкове дерево або його імітація. Застосувавши пробки від шампанського вдалося повністю позбавитися звуку працюючого HDD. Пробки можна купити в магазині разом із пляшками прекрасного та божественного напою. Або прикинутися бомжем і попрямувати до найближчого контейнера з розумним обличчям та завзятим виглядом.

тиша від жорсткого диску

Усього потрібно 4 корки. Якщо не вистачить, можна оригінальні замінити на горілчані, наприклад, Мороша - кристальна чистота і м'якість. М'якість якраз нам і цікава. Пробки порізати у фігурний спосіб (дивися фото), отримавши площину для щільного прилягання до бічної поверхні жорсткого диска. Важливо намагатися здійснювати надрізи з однаковою висотою для стійкості. 

HDD без звуку
Отже напої випиті, пробки посічені до потрібних розмірів, шукаємо місце переустановки HDD. У звичайному випадку диск витягується з рідного місця (корпусу) повністю. Далі прикручуються пробкові ніжки гвинтами в тих же кріпленнях що і в "санках". Під материнською платою зазвичай збирається домашній або офісний пил. Ось воно, місце нового проживання бджолика.

Як прибрати шум від роботи диска

У самий низ корпусу ПК просто як меблі в будинку встановити жорсткий диск. Можна так і залишити, якщо акуратно ящик з електронікою не часто переноситиметься. Плюсом також є найкраще охолодження HDD, легко поруч встановити корпусний вентилятор і довге, дуже щасливе життя залізному звіринцю забезпечене.

А найкраще приклеїти гумовим клеєм (легко зірвати за потреби) пробки прямо до підлоги корпусу ПК. Так не страшні будуть навіть удари ногою. Що ж після встановлення пробки маємо? Вийшла абсолютна тиша, що немає віддачи на цинковий корпус ПК-хи звуків у різних частотах. Лайфхак найкращий за ефективністю, просто перевірте, чи будете ви щасливі від тиші.

Коментарі

Популярні публікації