Huawei P40 Pro. Огляд Україна

Смартфон Huawei P40 Pro. Огляд українською професійно про просте


Huawei P40 Pro
Трамп не схвалює? У нашому огляді Huawei P40 Pro проявив себе як шедевр сучасних технологій з кращою камерою серед всіх смартфонів - меншого ми й не очікували. Разом з тим, через відсутність сервісів Google, рекомендувати його всім і кожному ми не можемо. Кому новинка від Huawei все ж підійде і які нюанси спливли в ході тестів, ви дізнаєтеся в нашому докладному огляді.


Huawei P40 Pro (українською) - це прямий спадкоємець торішнього P30 Pro. Так сталося, що P40 Lite вийшов на ринок трохи раніше, в той час як стандартний P40 з'явився разом з Pro-моделлю. До того ж, влітку компанія планує випустити покращений P40 Pro Plus з додатковою камерою для зуму, великим об'ємом пам'яті і підтримкою більш потужної зарядки.

P40 Pro оснащений 6.58-дюймовим OLED дисплеєм з частотою оновлення 90 Гц. Так як працює смартфон на фірмовому флагманському чіпсеті від Huawei, підтримка 5G йде за замовчуванням у всіх версіях; варіантів з підтримкою тільки LTE не передбачається. Цінник новинки становить 999 євро - це трохи менше, ніж у попередника на старті продажів (1099 євро).

Huawei P40 Pro (P40 Серія)
Процессор HiSilicon Kirin 990 5G
Графічний адаптер ARM Mali-G76 MP16
Оперативна память 8192 Мбайт, LPDDR4x

Дісплей 6.58 дюйм. 19.8: 9, 2640 x 1200 пікс. 441 точок / дюйм, ємкісний сенсорний екран, до 10 дотиків, OLED, округлений дисплей, глянсове покриття: ✔, 90 Hz
Зберігання данних 256 GB UFS 3.0 Flash, 256 Гбайт, 239.58 Гбайт вільно

Інтерфейси1 USB 3.0 / 3.1 Gen 1, 1 HDMI, 1 DisplayPort, аудіороз'єм: USB Type-C, картрідер: карта пам'яті Nano Memory (до 256 ГБ), 1 сканер подушечки пальця, NFC, датчик світленості,

Датчики і сенсори: датчик наближення, сенсор жестів, датчик Холла, гіроскоп, акселерометр, датчик падіння, компас, OTG, ІК-передавач

Коммунікації 802.11 a / b / g / n / ac / ax (a / b / g / n = Wi-Fi 4 / ac = Wi-Fi 5 / ax = Wi-Fi 6), Bluetooth 5.1, GSM / GPRS / Edge (850, 900, 1.800 and 1.900 MHz), UMTS / HSPA + (bands 1, 2, 4, 5, 6, 8 and 19), LTE Cat. 20 (bands 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 17, 18, 19, 20, 26, 28, 32, 34, 38, 39 and 40), 5G (bands N1 , 3, 7, 28, 38, 41, 77, 78 and 79), Dual SIM, LTE, 5G, GPS

Габаріти висота х ширина х глибина (мм): 8.95 x 158.2 x 72.6
Аккумулятор 4200 мА ⋅ год літій-полімерн.
Зарядка беспр. зарядка, швидка зарядка
Операційна система Android 10

Камера осн. камера: 50 Мп (стандартний ширококутний, 1 / 1,28 ", 1,22 мкм, f / 1.9, RYYB, octa PDAF, OIS) + 40 МП (надширококутний, 1 / 1.54", f / 1.8, OIS) + 12 МП (5-кратний перископний зум, f / 3.4, RYYB
фронт. камера: 32 Мп (автофокус, f / 2.2) + ІК-камера

Додатково акустична система: стереодинаміки, клавіатура: екранна, зарядний пристрій, USB-кабель, гарнітура, прозорий силіконовий чохол, документація, EMUI 10.1, Microsoft apps, 24 міс. гарантії в Європі, Hybrid SIM + eSIM, IP68, пасивне охолодження, вологозахист.

Вага 209 г
Вартість 1049 євро
Посилання Huawei - сайт виробника

Увага: Різні зразки однієї і тієї ж моделі часто використовують неоднакові компоненти! (Матриця AUO замість BOE, пам'ять Hynix замість Samsung, накопичувач SATA замість PCIe, ...)
Smartphone

Дизайн і особливості - Забарвлень стало менше

По частині доступних кольорів в Huawei обрали більш консервативний підхід, залишивши для P40 Pro лише три варіанти: Black, Blush Gold і Silver Frost. Корпус смартфона, як і раніше, виконаний з металу і скла. З металу виконана тільки рамка, а скло на цей раз заокруглене не по двом, а по всіх чотирьох сторонах. Виглядає таке рішення відмінно, та й користуватися смартфоном ніяк не заважає, так як вигин скла не дуже сильний.

Якість збірки гідна, шпорини на стиках мінімальні, але не скрізь рівномірні. Наприклад, задня панель з рамкою зістикована так, що посередині зазор трохи більше, ніж зверху і знизу. Скручування корпус смартфона не піддається і не деформується навіть при досить великому зусиллі.

Від потрапляння вологи і пилу всередину корпусу Huawei P40 Pro захищений за стандартом IP68. Заглушка лотка SIM за кольором практично не відрізняється від рамки. Сам лоток гібридний і здатний вмістити або дві nanoSIM, або пропрієтарних карту пам'яті і одну nanoSIM.

Оснащення - Huawei продовжують використовувати NM-карти


У Huawei як і раніше забезпечують підтримку тільки пропрієтарних фірмових карт пам'яті nano-формату, які за габаритами ідентичні nanoSIM і за обсягом досягають 256 ГБ. Знайти їх в продажу можна, ось тільки ціна їх вище, ніж у більш поширених microSD. Файлова система exFAT підтримується, а значить обмеження за розміром файлів (до 4 ГБ) немає. Підключити карту як внутрішній накопичувач можна, але додатки можуть зберігати на ній свої дані.

Порт USB 3.1 Gen 1 Type-C має вбудований відеовиходом: дисплеї можна підключати по HDMI або DisplayPort, за умови наявності відповідного адаптера. Як і раніше, доступний режим робочого столу. У пристрої також є ІК-передавач, який можна використовувати для управління побутовою технікою або цифровими фотокамерами.

Через торгової війни Bluetooth 5.1 тут обмежений: підтримка кодеків aptX і aptX HD відсутня, а значить користувачам доступні тільки SBC, AAC, LDAC і LHDC. Світлодіодного індикатора повідомлень в смартфоні немає, для оповіщення використовується активний дисплей (AoD).

Програмне забезпечення - AppGallery не замінить Google Play


Huawei P40 Pro працює на Android 10 з фірмовою оболонкою EMUI 10.1. В її версії виробник додав інтеграцію MeeTime і можливість використовувати смартфон в якості веб-камери в зв'язці з ноутбуками Huawei.

Додатки можна встановлювати з Huawei AppGallery, в той час як сервіси Google і магазин Google Play відсутні в системі. Самостійно встановити їх досить складно і для цього будуть потрібні root-права. У AppGallery є безліч стандартних додатків, але популярні месенджери і клієнти соцмереж відсутні.

Причина в тому, що переважна більшість з них належить американським компаніям. Якщо ваш попередній смартфон був також від Huawei, то всі дані з нього можна перенести за допомогою програми Phone Clone, яке скопіює навіть історію листування WhatsApp. Сам WhatsApp можна встановити з сайту компанії-розробника, але при такому способі автоматичне оновлення додатка буде недоступно.

Відомі в більш вузьких колах месенджери Signal і Threema відсутні в фірмовому магазині додатків. До слова, встановити Facebook (і всі програми, якими володіє гігант) досить просто через магазин додатків Amazon App Store.

Так як смартфон не був сертифікований Google, він не здатний відтворювати HD-контент, захищений за допомогою DRM.

Бездротові можливості і навігація - Потужний Wi-Fi і 5G


Huawei P40 Pro здатний підключатися до Мережі за допомогою найсучасніших стандартів зв'язку. Радіомодуль смартфона підтримує широкий спектр діапазонів LTE і 5G, тому до мобільних мереж він зможе підключатися в будь-яких країнах. Модем 5G вбудований в чіпсет, а не винесено окремо, тому володіє високою енергоефективністю. Незважаючи на те, що він підтримує тільки sub-6 5G, швидкість прийому/передачі дуже висока. У теорії, P40 Pro здатний забезпечувати спадну швидкість каналу в 2.3 Гбіт/с (1.25 Гбіт/с для вихідного трафіку).

За локальні бездротові мережі відповідає модуль Wi-Fi 6 з MIMO антеною і підтримкою каналів шириною 160 МГц; гранична швидкість з'єднання досягає 2.4 Гбіт / с. Таким чином, модель перевершує всіх суперників, які підтримують тільки VHT80 (до 1.2 Гбіт / с). Але все це були теоретичні дані на основі характеристик, а що там на практиці? У парі з нашим роутером Netgear Nighthawk AX12 смартфон зміг досягти лише 1.6 Гбіт / с при передачі даних, в той час як швидкість прийому була ще нижче. Проте, навіть таких показників виявилося достатньо, щоб посісти перше місце серед суперників.

Networkingiperf3 Client (receive) TCP 1 m 4M x10 Samsung Galaxy S20 Ultra
Mali-G77 MP11, Exynos 990, 128 GB UFS 3.0 Flash



Для визначення місця розташування Huawei P40 Pro використовує супутникові системи GPS, GLONASS, BeiDou і Galileo, навігаційний модуль тут двохдіапазонний. На вулиці координати визначаються швидко і точно, в той час як в приміщенні час очікування довше, а точність нижче.

Точність навігації на практиці ми перевіряли в ході велопрогулянки, захопивши з собою професійне пристрій Garmin Edge 500. На 12-км ділянці шляху різниця в довжині записаних пристроями треків склала 180 метрів. Смартфон був точнішим на поворотах, в той час як навігатор краще записав пересування навколо озера. Особливих проблем ми не виявили, тому P40 Pro добре підходить для навігації.

Дзвінки

Додаток для голосових дзвінків

Додаток для голосових дзвінків у Huawei P40 Pro таке ж, як у Google: інтерфейс простий, зрозумілий і пропонує всі стандартні можливості. Сучасні технології VoLTE і VoWiFi підтримуються, також є вбудована eSIM, яка може використовуватися, якщо друга nanoSIM не встановлена ​​в слот. До речі, обидва слота підтримують 5G, але не одночасно, а поодинці.

Якість голосового зв'язкугарна. При використанні розмовного динаміка, голос співрозмовника звучить досить природно, але трохи щільно. Шумогашення добре справляється зі своїм завданням і дозволяє нормально розмовляти навіть коли навколо багато гучних звуків.

Режим гучного зв'язку в цілому працює добре і якість звуку при його використанні навіть краще, але чутливість мікрофона недостатня і відносити смартфон далеко від рота не варто.

Камера - Якість, а не кількість

Знімок з фронтальної камери

Фронтальна камера характеризується не тільки великою кількістю мегапікселів, але і наявністю автофокусу. Для поліпшення якості зйомки вночі використовується техніка бінірованія пікселів. Відео можна записувати в 4K з частотою до 60 к / с. Щодо конкурентів, передача кольору на відеозаписах Huawei краще, але детальність картинки не найкраща. Як би там не було, фронтальна камера тут відмінно підходить для любителів селфі і соціальних мереж.

Знімок з камери
Знімок з камери
Головним елементом є все ж основна камера на тильній панелі, з фотосенсором (1/1.28 дюйма), який фізично більше, ніж у Samsung і має роздільну здатність 50 МП. Розміри кожного пікселя складають 1.22 мкм, за рахунок чого світлочутливість на хорошому рівні. Завдяки техніці бінірованія пікселів розміри об'єднаних пікселів досягають 2.4 мкм. Практичні тести доводять відмінні фото-можливості, про які говорив виробник. Відрив від суперників в особливій мірі помітний при зйомці з поганим освітленням. Нічний режим отримав поліпшення і забезпечує відмінні результати. Картинка трохи холодніше, ніж у суперників, але детальність картинки у P40 Pro найкраща.

Знімки зроблені при 10-кратному зумі: Huawei P40 Pro
Знімки зроблені при 10-кратному зумі: Huawei P40 Pro
Huawei знову використовують перископічну оптику для забезпечення 5-кратного оптичного, 10-кратного гібридного і 50-кратного цифрового зума. Завдяки оптичній стабілізації (є у всіх камер) і поліпшення гібридної стабілізації, тремтіння зведено до мінімуму навіть при максимальному збільшенні. При цьому, бажано щоб об'єкт зйомки не рухався. Якість зображення досить непогана, а перевага над суперниками найбільше помітна при максимальному збільшенні.

Для надширококутного об'єктива, виробник використовував той же фотосенсор, що був відповідальний за зйомку відео в Mate 30 Pro. Розподільна його складає 40 МП і за якістю зйомки відео він є найкращим, особливо якщо говорити при недостатній освітленості. Відео також можна записувати в 4K з частотою 60 к/с і при цьому стабілізація працює відмінно; максимальний зум при зйомці відео - 10х. Якість звуку на відео гарна, сторонні шуми практично відсутні, проте запис ведеться в режимі моно.

На жаль, функція Golden Snap прилетіла на смартфон разом з оновленням тільки під кінець його тестування, тому особливо протестувати її ми не встигли. Дана можливість дозволяє прибрати з фото випадкових перехожих, що ненароком потрапили в кадр, а також відблиски. Результати тестування цієї цікавої функції ми додамо в цей огляд пізніше.

Інтерактивне порівняння фото-зразків

Як різні моделі знімають один і той же об'єкт? 
В умовах контрольованого освітлення камера P40 Pro підтверджує всі наші суб'єктивні враження: тестова таблиця відображена добре, але ближче до країв різкість знижується. Кольорові градієнти і текст для камери не уявляють проблеми.
Як і у Mate 30 Pro, в темряві кольори краще. У денний час з передачею кольору проблем немає в цілому, але пара відтінків сильно відрізняються від оригіналів.

Аксесуари та гарантія

Huawei пропонує 24 місяці гарантії для свого смартфона, розширити термін або придбати додаткові послуга не можна. У коробці з P40 Pro ви знайдете зарядний пристрій на 40 Вт, кабель USB Type-C, дротову гарнітуру, інструмент для вилучення лотка SIM, прозорий силіконовий чохол і керівництво по використанню.

Для смартфона доступні різні фірмові аксесуари: бездротові зарядки, карти пам'яті та чохли.

Введення і управління

Сенсорний екран P40 Pro підтримує до 10 одночасних дотиків, покриття добре ковзає, а чутливість висока по всій площині. Вібромотор тут потужний і досить тихий, але не такий якісний, як у Pixel 4 і iPhone. Крім того, за замовчуванням він відключений, що може ввести в оману деяких користувачів.

Huawei керування
Як і Mate 30 Pro, P40 Pro має спеціальну ІК-камерою, яка дозволяє смартфону розпізнавати жести управління. Крім того, ця технологія забезпечує роботу функції розпізнавання обличчя (2D). В ході тестування розблокування по обличчю спрацьовувала швидко, але в темряві була присутня затримка в секунду. Сканер відбитків пальців розташований під дисплеєм і також швидко знімає блокування пристрою.

Дисплей - OLED, 90 Гц, відмінна передача кольору

Структура пікселів

Діагональ OLED дисплея у P40 Pro становить 6.58 дюймів (16.71 см, 105.2 см2), частота оновлення 90 Гц, а роздільна здатність - Full HD +. Картинка на екрані гладка і чітка, але яскравість нижче, ніж у конкурентів. Так особливою мірою показники вище у Samsung з AMOLED дисплеями.

При включеному датчику освітлення максимальна яскравість досягає 437 кд/м2, а в тесті APL50 (дисплей в рівній мірі заповнених областями білого і чорного кольору) показник досяг 572 кд/м2. Загалом, HDR цей дисплей точно не підтримує.

Тест на мерехтіння

ℹ Некоторие пристрої встановлюють яскравість екрану за допомогою швидкого включення-виключення світлодіодів замість простого зниження напруги їх живлення. Такий метод позначається абревіатурою ШІМ (або PWM). Він часто призводить до смужок або мерехти на зображенні, а також до швидкої втоми очей і головного болю. Ми перевіряємо, чи використовується PWM в тестованому пристрої, і якщо так, то за яких умов.

Для регулювання яскравості використовується ШІМ, частота пульсація варіюється від 352.1 Гц до 365 Гц. У чутливих користувачів наявність мерехтіння може викликати різні проблеми, на кшталт головного болю або втоми очей. Для усунення цих неприємних ефектів в налаштуваннях є DC dimming.

Тест кольору
Ми додатково протестували дисплей за допомогою спектрофотометра і спеціалізованого ПЗ CalMAN. Передача кольору у дисплея Huawei P40 Pro дуже хороша, навіть окремі відтінки не дуже виходять за межі діапазону. Передача кольору найбільш близька до ідеалу, коли обраний профіль дисплея Нормальний, який використовує простір sRGB.

Дисплей: тест на час відгуку

ℹ Время відгуку показує, як швидко дисплей пристрою здатний змінити колір зображення з одного на інший. Недостатньо швидкий відгук може привести до деформації рухомих фрагментів зображення, появі тіней і розмитості. Відсутність таких проблем особливо важливо для перегляду фільмів і для ігор.

Екран P40 Pro добре себе веде на вулиці і тільки під яскравим сонцем підсвічування здається недостатньою.

Кути огляду
Кути огляду у OLED дисплей чудові, а при максимальній відхиленні мінімально змінюється лише колірна температура.

Продуктивність - Потужний Kirin 990 5G

У смартфоні встановлений чіпсет Kirin 990 5G, який не тільки вмістив в себе 5G модем, але і працює на більш високих частотах, ніж стандартний Kirin 990. До складу чіпсета також входить графіка ARM Mali-G76 MP16, а доповнюють платформу 8 ГБ оперативної пам'яті LPDDR4x .

Різниця по продуктивності зі звичайним "не 5G" чипом варіюється від 2% до 9%, але на практиці її помітити практично неможливо. Kirin 990 - це один з найбільш продуктивних чіпсетів на ринку зараз, нехай він і не здатний повністю зрівнятися з рішеннями від Apple і Qualcomm.

Geekbench 5.1Metal Score  Apple A13 Bionic, A13 Bionic GPU, 4096
6326 Points ∼100%+16%
Усредн. модель класса Smartphone
  (4558 - 6326, n=2)

3979 Points ∼98%+122%
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
2641 Points ∼65%+47%
Samsung Exynos 990, Mali-G77 MP11, 12288
3804 Points ∼94%+112%
HiSilicon Kirin 980, Mali-G76 MP10, 8192
2983 Points ∼74%+66%
HiSilicon Kirin 990, Mali-G76 MP16, 8192
4043 Points ∼100%+126%
Усредн. модель с HiSilicon Kirin 990 5G
  (2757 - 3979, n=2)
33
4511 Points ∼100%0%
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
2960 Points ∼66%-34%
Samsung Exynos 990, Mali-G77 MP11, 12288
Points ∼0%NaN%
HiSilicon Kirin 980, Mali-G76 MP10, 8192
3346 Points ∼74%-25%
HiSilicon Kirin 990, Mali-G76 MP16, 8192
4491 Points ∼100%0%
Усредн. модель с HiSilicon Kirin 990 5G
  (3600 - 4511, n=2)
4056 P
3165 Points ∼90%
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
3360 Points ∼95%+6%
Samsung Exynos 990, Mali-G77 MP11, 12288
2815 Points ∼80%-11%
Apple A13 Bionic, A13 Bionic GPU, 4096
3531 Points ∼100%+12%
HiSilicon Kirin 980, Mali-G76 MP10, 8192
2563 Points ∼73%-19%
HiSilicon Kirin 990, Mali-G76 MP16, 8192
3062 Points ∼87%-3%
Усредн. модель с HiSilicon Kirin 990 5G
  (2972 - 3165, n=2)
3069 
779 Points ∼58%+1%
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
911 Points ∼68%+18%
Samsung Exynos 990, Mali-G77 MP11, 12288
940 Points ∼70%+22%
Apple A13 Bionic, A13 Bionic GPU, 4096
1342 Points ∼100%+74%
HiSilicon Kirin 980, Mali-G76 MP10, 8192
708 Points ∼53%-8%
HiSilicon Kirin 990, Mali-G76 MP16, 8192
781 Points ∼58%+1%
Усредн. модель с HiSilicon Kirin 990 5G
  (766 - 779, n=2)

588 Points ∼44%-24%


За замовчуванням на P40 Pro встановлений Huawei Browser 10.1, який володіє широким функціоналом і для пошуку використовує движок Bing. Серед суперників результати в бенчмарках хороші, краще виявився тільки iPhone.

У Huawei P40 Pro встановлений внутрішній накопичувач UFS 3.0 ємністю 256 ГБ, який має дуже високою швидкістю читання / запису. Правда, швидкість запису виявилося значно нижче очікуваної.

Швидкість роботи з картою пам'яті висока.

Ігри - Розваги на максимум


Гра
Графіка ARM Mali-G76 MP16 є досить продуктивною і здатна подужати навіть найсучасніші й вимогливі ігри. На жаль, часто від частоти в 90 Гц ніякого толку немає, так як в більшості ігор вона не підтримується. Крім того, під час тестування виникли проблеми з Asphalt 9 - гра закривалася відразу після запуску.

Для відстеження кадрової частоти в іграх ми використовували додаток GameBench. Показник стабільний, а сенсорний екран чітко і точно реагує належним чином. Єдина проблема полягає в тому, що динамік легко перекрити рукою, коли смартфон утримується в альбомної орієнтації.

Температурні і акустичні показники - Слабкі стереодинаміки


Температура
(+) При нагрузочном тестуванні верх корпуса пристрою нагрівається в середньому до 29.3 град. Типове значення для пристроїв цього ж класу (Smartphone) = 33 градуси (-ів).
(+) Макс. температура верху корпусу пристрою склала 30.2 град. Цельсія. Типове значення для пристроїв цього ж класу (Smartphone) = 35.4 градуса (-ів) при мінімумі в 22.4 град. і максимумі в 51.7 град.
(+) Макс. температура дна склала 30.6 град. Цельсія. Типове значення для пристроїв цього ж класу = 34 градуси (-ів).
(+) При відсутності обчислювального навантаження верх корпуса пристрою нагрівається в середньому до 27.8 град. Типове значення для пристроїв цього ж класу = 33 градуси (-ів).

Акустична система

Динаміка у Huawei P40 Pro два - один на нижній межі, а другий під дисплеєм. Разом вони звучать не кращим чином, найбільш виражена верхня частина середніх частот і високі частоти. Одним словом, динаміки не радують.

Вивести звук можна за допомогою USB Type-C або Bluetooth. Комплектна гарнітура зірок з неба не хапає, звучання у неї звичайне.

Аналіз АЧХ аудіосистеми Huawei P40 Pro
(+) | відмінний рівень макс. гучності (89.1 дБА)
Низькі частоти (100 Гц - 315 Гц)
(-) | баса майже немає (на 25.9% менше медіани)
(±) | він помірно збалансований

Середні частоти (400 Гц - 2000 Гц)
(±) | діапазон відтворюється тихіше бажаного (відхилення 5.3% від медіани)
(+) | він рівний, без "горбів" або провалів

Високі частоти (2 кГц - 16 кГц)
(±) | діапазон відтворюється голосніше бажаного (відхилення 5.8% від медіани)
(+) | він рівний, без "горбів" або провалів

Весь діапазон (100 - 16000 Гц)
(±) | звук в цілому не дуже збалансований (19.2% відмінності від медіани)
в порівнянні з пристроями того ж класу
»10% прямо порівнянних пристроїв показав (і) себе краще, 7% приблизно так само, 83% значно гірше
»Δ найкращого пристрою з прямо порівнянних: 13%, середня Δ: 24%, найгірший результат: 44%

В порівнянні з усіма тестованими пристроями
»37% відомих нам пристроїв показав (і) себе краще, 7% приблизно так само, 56% значно гірше
»Δ найкращого пристрою серед відомих нам: 3%, середня Δ: 21%, найгірший результат: 53%

Аналіз АЧХ аудіосистеми Apple iPhone 11 Pro
(+) | відмінний рівень макс. гучності (85 дБА)
Низькі частоти (100 Гц - 315 Гц)
(-) | баса майже немає (на 15.9% менше медіани)
(±) | він помірно збалансований

Середні частоти (400 Гц - 2000 Гц)
(+) | діапазон не провалився і не випнутий (відхилення лише 4.8% від медіани)
(±) | він помірно рівний, без великих "горбів" або провалів

Високі частоти (2 кГц - 16 кГц)
(±) | діапазон відтворюється голосніше бажаного (відхилення 9.3% від медіани)
(+) | він рівний, без "горбів" або провалів

Весь діапазон (100 - 16000 Гц)
(±) | звук в цілому не дуже збалансований (18.4% відмінності від медіани)
в порівнянні з пристроями того ж класу
»7% прямо порівнянних пристроїв показав (і) себе краще, 4% приблизно так само, 89% значно гірше
»Δ найкращого пристрою з прямо порівнянних: 13%, середня Δ: 24%, найгірший результат: 44%
В порівнянні з усіма тестованими пристроями
»32% відомих нам пристроїв показав (і) себе краще, 7% приблизно так само, 61% значно гірше
»Δ найкращого пристрою серед відомих нам: 3%, середня Δ: 21%, найгірший результат: 53%

Енергоспоживання і автономна робота

Енергоспоживання

Заміри енергоспоживання ми проводили в режимі 90 Гц. При переході в 60 Гц енергоспоживання знижується на 0.11 Вт в стані простою. Проте, навіть при 90 Гц показник досить низький. Відзначимо також, що при мінімальній яскравості дисплея споживання вище очікуваного.

P40 Pro підтримує зарядку потужністю до 40 Вт, на повну зарядку йде 84 хвилини. Максимальна підтримувана потужність бездротової зарядки становить 27 Вт. Нарешті, підтримується зворотний бездротова зарядка.

Автономність у P40 Pro гірше, ніж у попередника, але сама по собі дуже хороша. Відставання від попередньої моделі найбільше помітно в нашому Wi-Fi тесті. Цілком може бути, що новий Wi-Fi 6 модуль погано оптимізований і в майбутньому виробник виправить ситуацію за допомогою оновлення ПЗ.

Автономна робота

Невелике навантаження - 24 г 30 хв

Перегляд відео і1080 - 18 г 50 хв

Максимальне навантаження - 3 г 10 хв

Підсумок


Тестування Huawei P40 Pro
На огляді: Huawei P40 Pro. Тестовий зразок надано компанією Huawei
P40 Pro - це ще один прекрасний смартфон від Huawei с, мабуть, кращою камерою на сьогоднішній день. Однак, у моделі є недоліки і пов'язані вони зовсім не з її начинкою, а з програмним забезпеченням. Відсутні за замовчуванням сервіси Google і магазин додатків встановити можна, але з цим пов'язано безліч проблем і нюансів. Від Google, як відомо, залежить і сертифікація DRM, яку ця модель не отримала і тому не може відтворювати захищений авторським правом контент в HD-роздільній. Приблизно з тієї ж причини відсутня у P40 Pro і підтримка популярних аудіокодеків aptX і aptX HD.

У Huawei P40 Pro потужна начинка і найкраща камера серед всіх смартфонів, але AppGallery поки що не може замінити магазин Google Play та інші сервіси пошукового гіганта.

В основу начинки P40 Pro ліг фірмовий флагманський чіпсет з підтримкою 5G, модуль Wi-Fi 6 і відмінний дисплей з частотою 90 Гц. Правда у дисплея є недолік - досить низька, щодо інших флагманів, яскравість.

Huawei P40 Pro явно претендує на звання одного з найкращих смартфонів на ринку, але відсутність сервісів і додатків Google явно не всіх влаштує. Ми вважаємо, що ця модель більше розрахована на просунутих користувачів.

Huawei P40 Pro - 08/04/2020 v7










Коментарі

Популярні публікації