Огляд смартфона Meizu X8

Огляд якісних характеристик смартфона Meizu X8

Смартфон оснащений 6.15-дюймовим дисплеєм
Meizu X8
У 2018 році Meizu переглянула свою стратегію, в області виробництва смартфонів. Це стосується не тільки устаткування і зовнішнього вигляду телефонів, але і цінової політики. І на даний момент, Meizu 16, Meizu V8 і інші моделі, поставляються з неймовірно низькою ціною. Прийнятна ціна, стала основним фактором, за яким користувачі смартфонів, цікавилися новими телефонами Meizu.


Що стосується Meizu X8, то це друга модель, з цієї лінійки, а перша модель була анонсована, дуже давно. Компанія витратила на розробку X8 - 2 мільйони доларів. Meizu X8 знаходиться, в одній ціновій категорії, з такими пристроями, як VIVO Z3 і Xiaomi Mi 8 SE. Але набагато цікавіше той факт, що це найдешевша модель з Snapdragon 710, на сьогоднішній день. Немає сумнівів, що Meizu X8 має гарне співвідношення ціни і продуктивності. Також, він не поступається конкурентам, в інших таких аспектах, як камера і дизайн.

Детальні характеристики

Загальні характеристики:


  1. Тип: смартфон
  2. Версія ОС, на початок продажів: Android 8.1
  3. Тип корпусу: класичний
  4. Матеріал корпусу: метал і скло
  5. Кількість SIM-карт: 2
  6. Тип SIM-карти: nano SIM
  7. Режим роботи декількох SIM-карт: поперемінний
  8. Вага: 160 г
  9. Розміри (ШxДxТ): 74.6 × 151.2 × 7.8 мм

Екран:


  1. Тип екрану: кольоровий IPS, сенсорний
  2. Тип сенсорного екрану: мультидотик, ємнісний
  3. Діагональ: 6.2 дюйма
  4. Розмір зображення 2220 × 1080
  5. Число пікселів, на дюйм (PPI): 398
  6. Співвідношення сторін: 18.5: 9
  7. Автоматичний поворот екрану: є

Дзвінки:


  • Світлова індикація подій: є

Мультимедійні можливості:


  1. Кількість датчиків задньої камери: 2
  2. Дозволи датчиків: 12 МП, 5 МП
  3. Діафрагми датчиків задньої камери :: F / 1.90
  4. Спалах: тильна, світлодіодна
  5. Функції задньої камери: автофокус, режим макрозйомки
  6. Запис відеороликів: есть
  7. Фронтальна камера: є, 20 МП
  8. Аудіо: MP3, AAC, WAV, WMA
  9. Роз'єм, для навушників: 3.5 мм

Зв'язок:


  1. Стандарт: GSM 900/1800/1900, 3G, 4G LTE
  2. Підтримка діапазонів LTE: FDD-LTE: band 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20; TD-LTE: band 40
  3. Інтерфейси: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, IRDA, USB
  4. Геопозиціонування: Glonass, GPS

Пам'ять і процесор:


  1. Процесор: Qualcomm Snapdragon 710
  2. Кількість ядер процесора: 8
  3. Відеопроцесор: Adreno 616
  4. Об'єм вбудованої пам'яті: 64 ГБ
  5. Об'єм оперативної пам'яті: 4 ГБ

Живлення:


  1. Ємність акумулятора: 3210 mah
  2. Тип роз'єму, для зарядки: USB Type-C
  3. Функція швидкої зарядки: є, Meizu Super mCharge

Інші функції:


  1. Управління: голосовий набір, голосове керування
  2. Режим польоту: є
  3. Датчики: освітленості, наближення, Холла, гіроскоп, компас, сканер відбитків пальців
  4. Ліхтарик: є

Додаткова інформація:


  • Дата анонсування: 2018-09-19

Дизайн і якість збірки Meizu X8

Meizu X8 доступний в трьох кольорах: "яскраво-чорний", "нефритовий білий" і "чарівний синій". Ми тестували чорну версію смартфона. Телефон поставляється в чистій, білій коробці, на якій, можна побачити, тільки логотип компанії і назву телефону.

Люди, знайомі з телефонами Meizu, відразу помітять, що Meizu X8 має, дуже відмінну рису, передній панелі, в порівнянні, з іншими моделями, того ж сімейства. Він сильно схожий, на iPhone XR, але виглядає набагато краще, ніж той телефон.

Якщо поглянути ближче, ми побачимо, що смартфон має 6.15-дюймовий дисплей, із співвідношенням сторін 18.5: 9, який володіє, більш вузькою верхньою і нижньою рамкою. У свою чергу, ширина бічних рамок становить всього 1,7 мм. В результаті цього, співвідношення екрану до корпусу, становить 89,6%, що рідко зустрічається, в ціновому діапазоні, до 4000 гривень.

Що ще цікавіше, для того, щоб Meizu X8, відрізнявся в кращий бік від інших телефонів, з вирізами, компанія витратила 2 мільйони доларів, на розробку смартфона. Таким чином, він включає такі видатні компоненти, як приймач сигналу, інфрачервоний датчик, датчик наближення і т. д.. Крім цього, телефон оснащений спеціальною 20-ти мегапіксельною фронтальною камерою.

На додаток до решти, задня частина Meizu X8, є ще однією важливою особливістю, яка заслуговує на увагу. Варто відзначити, що на сонці, смартфон буде переливатися яскравим кольором, який, як кажуть, пов'язаний з використанням металу і скла, для виготовлення корпусу. Це допомагає телефону виглядати, як флагманські моделі, вартістю як мінімум, в два рази дорожче.

Meizu X8 використовує матову металеву раму. Клавіша гучності і кнопка живлення, розташовані на правій стороні смартфона і мають дуже чітку функціональність. До задоволення багатьох користувачів, телефон зберігає 3.5 мм роз'єм, для навушників. На нижній панелі смартфона, є дві гратки динаміка, а між ними, розташований порт для зарядки, USB Type-C.

Продуктивність Meizu X8

З початку 2018 року, всі телефони Meizu, незалежно від цінової категорії, до якої вони належать, використовували процесори Snapdragon. Це безпрецедентно, для компанії, яка раніше, використовувала тільки процесори MediaTek. Багато хто думав, що цей перехід вплине, на ціни телефонів Meizu. Але насправді, нові телефони Meizu, коштують набагато дешевше, ніж їх попередники.

Чесно кажучи, в Meizu X8, міг би бути встановлений процесор середнього класу - Snapdragon 660, тому що, в основному з ним, поставляються телефони, в цьому ціновому діапазоні. Однак, наш сьогоднішній головний герой, оснащений новим процесором, від Qualcomm, який володіє багатьма можливостями, серії Snapdragon 800. Його процесор - Snapdragon 710, використовує 10-нм техпроцес, ядра серії Kryo 300 і працює спільно, з графічним процесором Adreno 600-й серії.

Варто відзначити, що Snapdragon 710 оснащений ядрами Kryo 360, з тією ж архітектурою, що і Snapdragon 845. Два ядра Kryo 360 працюють, на частоті 2,2 ГГц, а шість маленьких ядер Kryo 360, можуть економити заряд батареї, при повсякденному використанні.

Snapdragon 710 також, використовує новий графічний процесор Adreno 616. Він за своєю потужністю, є другим графічним процесором Adreno, в 6-й серії, після Adreno 630, з яким працює Snapdragon 845. У порівнянні з Snapdragon 660, швидкість графічної карти, на Snapdragon 710, збільшена на 35%, а споживана потужність знижена, на 20%. І це дуже круто.

Камери Meizu X8

У задній камері Meizu X8 використовується комбінація, із знайомих датчиків Sony IMX362 і Samsung 2L7. Хоча, ця камера використовувалася раніше, в епоху Meizu M6 Note, вона цілком прийнятна, для смартфонів, з цього цінового діапазону. З додаванням алгоритму ArcSoft, ця камера, стала справжнім звіром, в плані продуктивності.

Однак, тут ми хочемо сказати, що хоча ця подвійна камера така ж, як на попередньому смартфоні, цієї серії, завдяки додаванню Snapdragon 710, Meizu X8 отримав, більш потужний процесор обробки зображень, з двома ISP і AI апаратного рівня.

Акумулятор Meizu X8

Meizu X8 оснащений акумулятором, ємністю 3210 mah і пропонує зарядний пристрій, з максимальною потужністю 18 Вт. При тестуванні батареї, для відтворення відео, яскравість була встановлена, на рівні 70%, а гучність була, на рівні 50%. Тест почався, коли заряд батареї, становив 96%. Через 60 хвилин перегляду відео, заряд батареї впав до 85%. Таким чином, ми можемо розраховувати, що Meizu X8 може відтворювати відео, безперервно, протягом 9-10 годин.

При ігровому тестуванні, заряд батареї впав, з 78% до 64%, після 30 хвилин гри, в PUBG. Таким чином, смартфон може забезпечити, до 4 годин гри. Meizu X8 стандартно поставляється, з зарядним пристроєм, що підтримує максимальну потужність зарядки, до 18 Вт. Зарядка смартфона зайняла 90 хвилин, з 0% до 98%.

Програмне забезпечення Meizu X8

Meizu X8 працює, з останньою версією інтерфейсу Flyme 7, на базі операційної системи Android 8.0. Після майже одного року оптимізації, дизайн користувальницького інтерфейсу, функції штучного інтелекту і ігровий режим, стали більш зрілими. У дизайні для користувача інтерфейсу, компанія послідовно змінювала незліченні версії, семи поколінь, проте завжди, дотримувалася принципу естетики, свідомо повертаючись, до спрощення. У Flyme 7, ми бачимо, що Meizu X8, як і раніше, зберігає компактний стиль інтерфейсу.

Смартфон має функцію особистого помічника, яка може бути активована, шляхом занесення, в головному інтерфейсі. Ця функція заснована, на алгоритмі AI. У цій функції, ми можемо, більш зручно, відкривати додаток, з високою частотою. В процесі щоденного використання, нам найбільше сподобалася функція автоматичного розпізнавання екрану. При натисканні на екран, з'являється маленьке вікно, яке перетворює весь абзац, в один текст, для виділення і рекомбінації.

Наша порада: дешево і потужно

З точки зору продуктивності, Meizu X8 здатний забезпечити, більш високу продуктивність мобільної платформи Qualcomm Snapdragon 710, ніж інші смартфони, в цьому ціновому сегменті. Крім того, задня камера оснащена програмним алгоритмом Rainbow. Він дозволяє сенсору IMX362, робити більш якісні знімки.

Таким чином, за ціною 3000-4000 гривень, Meizu X8 слід вважати, одним з кращих смартфонів, в цьому ціновому діапазоні.

Коментарі

Популярні публікації