Заправити картридж принтера

заправка картриджа
Набір для заправки картриджа

Заправити картридж.


Немає нічого проще, чим заправка картриджа принтера Canon. Фарба на водній основі Colorway CW520BK. На прикладі картриджа з чорною фарбою показано, як все швидко і без проблем перезаправити.

Виймаємо картриджі з принтера (ні в якому разі не торкатися контактів картриджа), відлипнемо наклейку з верху, але не повністю, вона необхідна частина конструкції картриджу. Так як фабрична фарба в картриджі була пігментна, необхідно промити його перед заливкою чорнила на водній основі. І так, під наліпкою з верху, є отвір типу сапун, для забору повітря в картриджі з атмосфери. Це необхідно для того, щоб коли фарба витрачається, не створювалося вакууму в картриджі і відповідно не перешкоджало проходженню наступної порції фарби.

cleaning cartridge
Ось туди і вставляємо шприц наповнений очисником для скла, містер Мускул і тільки синього кольору.

Повільно та обережно вводимо рідину містер Мускул у картридж, залишаємо на хвилин 10-30, після чого видаляємо вже брудну рідину після промивання. А видалити промивання швидше вийде, якщо взяти голку для шприца діаметром трохи товстіше (для ущільнення зазорів) і вводити повітря (разом з мускул) через той отвір в картриджі. Тоді відпрацьоване промивання під тиском повітря швидко виходить через дюзи картриджа. Повторити ще пару разів промивання і можна за допомогою того ж шприца заправити вже фарбу.

Заправляти потрібно обережно, не переливаючи рівень вище губки, що утримує фарбу всередині. Для цього при введенні голки буде відчуватися момент, коли голка проколює губку в картриджі, що утримує фарбу від протікання. Бажано не піднімати рівень фарби, що заправляється вище цієї губки, перевірити просто: підняти голку вище губки і втягнути поршень шприца назад, якщо пішла фарба, значить перебір :) , якщо повітря, то все правильно, картридж заправили.

Все готово. Тепер вставляємо в принтер картридж, за допомогою програми MPTool і не складних маніпуляцій оновлюємо програмний лічильник рівня фарб і знову насолоджуємось роботою принтера, але за копійки заправлений картридж.

cartridge nozzles
Не торкатися руками до дюз і контактам.

Мітки інфо: заправка картриджа, принтер.

Коментарі

Популярні публікації