Ноутбук замінить ПК

notebook
Накопичмо гроші на новий ноутбук. Технології, що впроваджуються виробниками ноутбуків, досягли того рівня споживчої якості, коли користувач отримує повноцінний, мобільний комп'ютер без будь-яких компромісів. При цьому ноутбук зараз перевершує стаціонарний ПК за багатьма параметрами.

За наявності старий, величезний і не транспортабельний ящик ПК, та й новий теж, сміливо віддаємо в село або робимо з нього медіа сервер з функцією відео спостереження за будинком.

Так, раніше цілком непогано, можна було жити з ноутбуком працюючим лише 3 - 4 години без розетки. У такому ноутбуці, через кілька років, доведеться купувати новий акумулятор для лептопа і що матиме власник такого мобільного комп'ютера, витративши приблизно $120?! Знову у найкращому разі 3 години автономної роботи. Гроші витрачені на таку машину навряд чи можна назвати вигідним вкладенням.

Люди, які купували ноутбуки до 2013 р з низки причин (професійна діяльність, понти або від надлишку грошей), скоріше були інвестором для виробників, оплачуючи їм і відповідно для майбутніх покупців, розробку та впровадження у виробництво нових технологій. Тепер можна вибрати потужний ноутбук із ємним акумулятором. Так що сміливо купуємо мобільний ноутбук :).

І ось чому ноутбук можна і потрібно купувати на заміну стаціонарному ПК: час автономної роботи 10 - 12 годин (якщо вам обіцяють менше, значить хочуть злити старі), технологія Intel Wireless Display: позбавляємося проводів при підключенні до зовнішнього монітора. Достатній, для комфортної роботи обсяг оперативної пам'яті та у багатьох моделях все частіше комплектація SSD, твердотільний накопичувач, а це вже інші, понад швидкість роботи комп'ютера. Безшумна робота системи охолодження процесора ноутбука. Головне, виробники лептопів перейшли від маркетингу для продажу, до бажання споживача і почали встановлювати матові дисплеї на +IPS матриці. Правда такі ще потрібно пошукати, а яскравість ноутбучного дисплея повинна бути не менше 300 кд/м2.

Дома достатньо покласти ноутбук десь на полицю, підключивши до нього попередньо бездротові: клавіатуру з тачпадом і монітор через Intel Wireless Display (підтримує звук Dolby 5.1 Surround), ось так просто погортати інтернет або скачати і подивитися фільм, написати статтю або лист. Для комфортної роботи з ноутбуком підійде бездротова клавіатура з Logitech K400 тачпадом. Це все, що доведеться носити із собою по квартирі. Заглядати до ноутбука можна тільки у випадку, якщо потрібно підключити флешку в роз'єм USB.

Більше немає потреби прив'язуватися до столу або простіше кажучи до робочого місця, працюй де зручно, вчись, де є вільна хвилина, дивись там, де застане нудьга.

Теги інфо: ноутбуки, заміна настільного ПК, ПК, Intel Wireless Display, SSD, notebook, вибір ноутбука, тато купи ноутбук ;)

Коментарі

Популярні публікації