Если тормозит SMPlayer или дёргается - решение

см плейєр
SMPlayer дуже якісний софт, у плані глибини та насиченості кольорів при перегляді HD відео. Величезним плюсом можна вважати те, що він уміє відтворювати фільм із місця зупинки. Тобто. поспіхом вимкнули кіно, увечері включили на тому самому місці. Порівнюючи якість (з коробки) картинки з VLC плеєром, SMPlayer на 5 голів вище, картинка яскрава, соковита, і головне глибина кольору така, що не вільно відкриваєш рот від подиву. Просто реально класно. 
 
Все б супер, але раз на хвилину, іноді раз на 5 хвилин фрізи. Картинка хибно смикається, іноді разом із звуком. Дивитись можна, але напружує трохи. Навантаження процесора мінімальне, оперативна так само. Де собака порився? А песик то в будці сидить :) Усього то треба налаштувати в пару кліків: налаштування>(ще одне меню) налаштування>швидкість>(з права є закладка) кеш.
 
І тут верхнє віконце>кеш локальних файлів. За замовчуванням там 0, я пропоную замінити на правильне і даю тут пораду виставити 16Mb. Тобто. ставимо циферки 16 000 kb. Далі пишуть про 128 Mb, мені підійшло 16, відео без запинки грає. А які кольори, деталізація... Це заслуга відеокарти GF 9600GT та технології vdpau.
 
Порада: навіщо користувати відверте (але іноді не замінне) погане, коли є ідеальний плеєр, правильно нема чого. SMPlayer дасть таку картинку при правильній відеокарті, що позаздрять власники 65 дюмових телевізорів.
 
Мітки для претендентів на проблеми відтворення HD video плеєром SMPlayer: як налаштувати плеєр, як прибрати фрізи в плеєрі, слабкий комп'ютер не проблема, якщо картинка заїкається і коли гальмує фільм.

Коментарі

Популярні публікації