Android P: що ми хочемо бачити на Android 9

Android P: що ми хочемо бачити з новою версією Android 9

android p - 9
Android P
Мобильні телефони

Які солоденькі ласощі вийдуть на Android 9?


Якщо ви розгойдуєте в руці Pixel або Pixel 2, можливо, у вас навіть немає Android Oreo на вашому телефоні, тоді рано думати про Anroid P (або ще його називають Android 9, як нам вже відомо).

Мало що відомо про наступну версію мобільної операційної системи Google, але ми вже чуємо розмови про те, що Google почав працювати над Android P, і ми додамо нову інформацію до цієї статті як тільки її почуємо.

Ми також вигадали список речей, які ми хочемо від Android P, які добре можуть працювати і на Android Oreo, адже завжди є привід для покращення.

Поїхали...

Що ж це таке? Просто наступна версія Android
Коли вона з'явиться? Ймовірно, серпень 2018 року
Скільки це буде коштувати? Це буде безкоштовне оновлення

Дата виходу Android P

Заснований на минулій платформі, Google, швидше за все, представить Android P/Android 9 у березні 2018 року, і тоді, ймовірно, він буде доступний у версії Preview для розробників.

Декілька бета-версій, швидше за все, підуть далі, і закінчиться виходом фінальною версією у серпні 2018 року.

Хоча можливо, що графік відрізнятиметься від цього, але принаймні незначно, оскільки нові оновлення випускаються щорічно, а Android Oreo випускається у серпні 2017 року.

Новини та чутки Android P

Ми поки що мало знаємо про Android P, але, схоже, він уже працює, оскільки XDA Developers знайшов посилання на нього в Android Open Source Project.

Ми оновимо цей розділ, коли підтвердимо нову інформацію про Android P.

Що ми хочемо бачити

Android до цього моменту перебуває у досить полірованому стані, але завжди є що покращити, наприклад такі речі.

1. Більш розширений, швидший доступ до оновлення

Android довгий час стикався з проблемою оновлення до останнього випуску і багато пристроїв застрягли в дуже старих версіях, і навіть ті, які зрештою отримають останню версію, чекатимуть багато місяців.

З Android P ми хотіли б, щоб Google допоміг отримати оновлення на більшу кількість пристроїв і швидше. Це значною мірою залежить від виробників, але Google може зробити щось, що допоможе.

Фактично Google вже працює над цим за допомогою Project Treble, впроваджуючи функції, які будуть спрощувати перехід, тоді розробникам не потрібно оновлювати свої пристрої.

Залишається побачити, наскільки правильно це буде зроблено, але ми впевнені, що в будь-якому випадку можна зробити набагато простіше.

2. Пересувна панель пошуку та віджет дати

Одна з речей, які ми зазвичай хвалимо в стокове Android, те, що він легкий, але на ньому немає функції, наприклад можливість переміщення панелі пошуку і віджета дати.

В даний час вони приклеєні до нижньої та верхньої частини головного екрана у версії Android Oreo.

Більшість людей не помітять і будуть задоволені цим, але нам би хотілося, щоб ви могли переміщати їх у будь-якому місці екрана за допомогою Android P, як ви це можете зробити з більшістю віджетів.

3. Додаткове налаштування

У зв'язку з цим ми хотіли б бачити більше можливостей налаштування в цілому з Android P.

Деякі сторонні лаунчери дозволяють налаштовувати жести, переходи на екрані тощо, але більшість із цього реалізована з Android Oreo.

Немає нічого, що завадило б переключити завантажувач на сторонній лаунчер, і отримати ці варіанти налаштувань, але при цьому ви втрачаєте зовнішній вигляд Oreo, тому для Android P ми хочемо більше вбудованих налаштувань.

4. Зробіть пускову установку Pixel Launcher доступною на всіх пристроях


Хоча ваш пристрій може отримати Android Oreo, він, ймовірно, не отримає його, як передбачалося Google, якщо він не є телефоном Pixel, тому ми хотіли б, щоб Pixel Launcher також був доступний для сторонніх телефонів, тоді користувачі зможуть вибирати між оболонкою Google на Android та оригінальної від виробника свого пристрою.

Pixel Launcher фактично доступний у Google Play, але тільки для власних пристроїв Google, тому з Android P ми хотіли б, щоб його доступність та сумісність розширилися.

5. Паритет функцій

Навіть після того, як ви отримаєте нову версію Android на своєму пристрої, ви не обов'язково отримаєте всі функції одразу.

Наприклад, Google Assistant зайняв багато часу, щоб оновити багато пристроїв, навіть коли вони мали Android Nougat, а Google Lens не входить в основне оновлення Android Oreo.

З Android P ми хотіли б, щоб усі функції, особливо великі, такі як описано вище, були доступні для всіх пристроїв, на яких запущено програмне забезпечення, і стали частиною основного оновлення Android P.

6. Картинка в картинці для кожного додатку


Picture-in-picture - одна з нових функцій Android Oreo, але насправді вона досить обмежена, багато програм не підтримують її.

Це може змінитися з часом, але якщо це не виправлено на Oreo, ми хочемо бачити її доступною для більшості або всіх відео додатків у складі Android P.

7. Акцент на планшети

У той час як Android відмінно працює на телефонах, є думка, що в останні роки на планшети більше не приділяється уваги, і тепер це стало дуже помітно, в порівнянні з Apple iOS 11, що запустила, орієнтовану на планшет.

Google міг би повчитися цьому, ми хотіли б, щоб він додав подібні загальносистемні переноси з телефону на планшет та інші власні програми для планшетів з Android P. Встановлення Google Assistant на планшет теж не зашкодило б.

Коментарі

Популярні публікації