Ноутбук Xiaomi Mi Notebook Air 12,5 ма-а-аленький огляд

Огляд-ончик Xiaomi Mi Air 12,5 - ноутбук мрія туриста


mi air
MI AIR
Береш у руки – маєш річ, легку, повітряну та швидку. Так Notebook Mi Air дуже швидкий, читає на льоту, все схоплює і видає швидше, ніж очікуєш.


Екран вимагає особливої похвали, кути, кольору, всі правильні на вищому рівні. Відкриває кришка ноутбука одним пальцем, притримуючи трохи нижню частину. Матриця не прогинає і не грає з боку на бік як на класичних ноутбуках. А все тому, що екран покритий склом, тому часто тріскає у користувачів. У гілці обговорення часто запитують, де поміняти скло або матрицю повністю, але запчастин, на жаль, немає.

Встановлення Windows Mi Air Notebook


mi air notebook 2.5
MI AIR
Тепер усе по черзі. На ноуті встановлена китайська версія Single Lenguage Windows 10, але перед продажем магазин стирає все до біса битих пікселів і продає без ОС - голий DOS взагалі. Тим не менш, завантажившись за допомогою лайв диска Linux, я помітив резервну копію віддаленої 10. Це дає можливість почаклувати і повернути ліцензію під російським меню (читай соусом).

У моєму випадку попросили встановити Windows 7 на ув'язнений під 10-ку ультрабук. перша проблема – 7-ка не бачить USB 3 порт, а інших немає. Починаючи ігри з розумом, розумієш провальність всієї ідеї, сторонній "софт" (прогами) ніби відкриває підключення на записаний образ сімки у флешку. Але не працює. Тоді інший варіант - збірка чужої програми, кимось уже написана з додаванням того ж USB 3.

Глюки (виклики) MI Air


mi air ноутбук
MI AIR
Встановилася та працює Windows 7, але, не працює тачпад, драйвер встановлюється з офсайту, але не хоче працювати. За описом з форуму Мігістів проблема не вирішувана. Драйвера з офіційного сайту, при цьому в папці маркування на Windows 7 є. З набору інтерфейсів: USB Type-C, USB 3.0 Type-A, HDMI та 3,5-мм аудіороз'єм, все працює. Довелося знову колупати 10.

Windows 10 стає легко, все працює з коробки. Драйвер відеокарти чомусь не захотів встановитись, обладнання не відповідає мінімальним вимогам. Вперше таке читаю, я вирішив не боротися і залишити ось так. Працює комп'ютер і так, не заважатиму.
mi air cool
MI AIR Cool
Windows 10 можна відновити з китайського образу на диску SSD, але ліцензію отримати тільки на англійську версію сінгл ленгвідж, а це не наш варіант. Залишається лише купувати ключ та ставити з нуля ліцензію.

Так, ще один дуже малоприємний глюк виявив, що при старті з кнопки ноутбук не завжди стартує. Кнопка спалахує, екран починає світити чорним кольором і все, завмирає. Лікується лише вимкненням, шляхом довгого натискання на кнопку та повторним увімкненням. Проблема виявилася ще до встановлення ОС і, швидше за все, має залізне походження. Або біос-UEFI глючить, але на сайті немає файлу для завантаження та оновлення, тому знову не лікується. Ох вже цей Мі...

Тех підтримка MI

Варто сказати окремо, що на офіційному сайті Сіайомі навіть немає згадки про цей продукт, що випускається компанією. Треба ж зате є українська локація з яскравою сторінкою але без підтримки в плані завантажити драйвера, біос (тепер UEFI) або почитати інструкцію як у всіх нормальних виробників ПК. Ах так, є цінник у 17 000 грн. Це важливо! Хоча посилання на прошивку я знайшов, але, на жаль, відбувається перехід на інструкцію PDF, з описом "як кнопочки натискати". Дуже шкода.

Охолодження та температура в работі

mi air температура охлаждение35°
MI AIR
Це витвір мистецтва у світі техніки, він без шумний, абсолютно. При цьому має активну систему охолодження процесора, так-так з вентилятором. На нижній частині корпусу є вентиляційні отвори для впуску холодного та викиду гарячого повітря. Звуків не видає ніяких, питання тільки в тому, як легко почистити, якщо заб'ється пилом. Це головна проблема всіх ноутбуків у боротьбі за виживання та довгу безпроблемну роботу.

У просте температура ядра процесора тримається в районі 34-36 градусів. Це не корпус процесора, а ядро, яке здатне витримати 105 градусів. При навантаженні темп злітає до 47 °, навіть усмішка від такого охолодження - адже холодний камінь у ноутбуці. Не молодці! Але купувати цього китайця не раджу.

Вважаю дуже цікавий девайс вийшов від MI, але якось сируватий чи що. То там проблема, то драйвер не працює, то глюк, до того ж дуже тендітний екран ноутбука. І підтримка не відповідає вимогам користувача, м'яко кажучи ніяка. Інша справа ASUS, HP на сторінці підтримки у яких все по поличках, всі інструкції, всі драйвера, BIOS`и.

Мітки: можна встановити або як встановити Windows 7 і 10, огляд, МІ Аїр 12,5, MI Air notebook.

Коментарі

Популярні публікації