Як я відновив (ремонт) петлі ноутбука

Ремонт петель ноутбука (відновлення старих петель)
Петлі ноутбука будуть як нові
Найстираніше це те, що рухається. Коли відкривається кришка з екраном ноутбука, весь корпус відчуває стрес та навантаження. Злам залежить від користувача і того місця, де пальці вхопилися за кришку. Правильно відкривати ноутбук центром, але так відбувається не завжди. Тому петлі екрана відриваються з часом або перестають тримати як слід. Я просто поновив старі.

Відновлюємо петлі кришки ноутбука

На фото видно після розбирання корпусу місця відриву кріплення петель. Потрібно віддати належне Lenovo продовжував відкриватися та закриватися у такому стані. Хіба що з почуттям, що ось-ось відлетить. Після мозкового штурму чи бігти до магазину за новим корпусом або по розбіркам помотатися, і вирішив відновити старі.

 
Для ремонту петель знадобляться: клей ціанакрилат у тюбику, пісок (пляжний, будівельний, річковий), пінцет та викрутка.

Розбираємо корпус, відкрутити (зняти з болтів) залишки гайки у відірваному пластику корпусу. Намазати клеєм Секунда і пінцетом приставити назад у корпус ноутбука, дотримуючись полярності місця відриву. Повинно сісти, як пазли на своє місце. Далі можна залишити висихати і так. Тільки боюся за півроку або навіть раніше петлі знову відірвуться. Тому їх потрібно зміцнити.

Як відремонтувати петлі ноутбука
Як відремонтувати петлі ноутбука
Для того щоб зміцнити петлі ноутбука знову капнути клей навколо відірваної гайки і акуратно посипати піском. Пісок у разі виступає як арматура, армує клей. Так необхідно зробити кілька разів, поки не з'явиться наплив із суміші клею з піском. Намагайтеся не вдихати при роботі пари ціанакрилату (дуже шкідливо). Надалі за весь час експлуатації ноутбука ваші петлі проживуть довше, ніж сам ноутбук.

Якщо ви так сильно любите свій нотик, що найближчим часом навіть не думаєте про його продаж, тоді цю процедуру можна провести для профілактики. Коли ноутбук розберуть для чищення від пилу, в цей же момент не зайвим буде проклеїти гайки петель. Так само цианакрилат + пісочок і по колу залити. Гірше не стане, а ось працюватиме майже вічно. Хочеться нагадати, що пластик так само старіє з часом і стає крихким. А це перша причина виламування петель на ноутбуці.
результат після відновлення петель ноутбука (після ремонту)
Вид кріплення петель після ремонту

Маленька непрохана порада, бережіть вашу комп'ютерну техніку. Навіть якщо після кількох років роботи вона вам більше не знадобитися, її в хорошому стані можна завжди з подякою у відповідь віддати дітлахам. Або продати на худий кінець і зберегти цим шматочок природи.

А ви знали, що Windows 10 можна використовувати на ноутбуці легально і без покупки ключа ліцензії. А саме є кілька косметичних обмежень, як, наприклад, неможливо автоматично поміняти шпалери робочого столу, але з цим можна впоратися в ручну. І ще можна прибрати напис – Активуйте Windows (вже не працює). Ось і політ вільний!


Коментарі

Популярні публікації