Як підключити ПК до мережі Wi-Fi без USB адаптера стаціонарного комп'ютера

Подключение стационарного ПК к сети Wi Fi
Як під'єднати домашній ПК до Wi Fi

Wi-Fi адаптер для ПК - альтернатива

Потрібно Wi-Fi інтернет на стаціонарному ПК а USB-адаптера просто немає, тоді вам сюди. Цікавий спосіб підключення комп'ютера до бездротової мережі за допомогою підручних засобів. Головне, підключення до Wi Fi можливо практично в будь який родині и будь якому місці гарантовано 100%. Windows 7, 8, 10, Linux.

Як підключити стаціонарний ПК до Wi-Fi без USB адаптера

У багатьох досі працюють величезні за нинішніми мірками шафи з материнськими платами – стаціонарний комп'ютер. Та що там, саме квадратні коробки з жерсті коштують нечуваних сум. Бо вони геймерські. Популярні та наворочені ще не означає повний "фарш"! Лише небагато материнських плат виробник оснащує штатним модулем Wi Fi.

Іншим доводиться докуповувати USB Wi-Fi адаптер, а вже видів їх буває які тільки хочеш. Маленьке USB-свисток, донгл і навіть у деяких моделях домашнього Wi-Fi роутера передбачена можливість зворотного підключення, тобто, прийому сигналу на ПК – як альтернатива. Але зазвичай комп'ютер підключається дротами до роутера, тільки дріт може короткий, а в квартирі або офісі перестановка, переїзд. Ось тут вам і знадобиться найдоступніший спосіб підключити без дротів ПК до мережі Wi Fi кишеньковими засобами.

У всіх з кишені можна дістати засіб для підключення Wi-Fi, нехай це буде смартфон. Звичайно ж ви не знали, що смартфон можна використовувати як Wi-Fi адаптер для стаціонарного ПК або ноутбука. Зрозуміло передбачається, що ви використовуєте Windows 10 або як мінімум Windows 7, а з Windows XP доведеться встановити медіаплеєр VLC. Та ні, жарт, на XP ставимо MTP із сайту Microsoft. Для підключення знадобиться USB дріт до телефону MicroUSB (Type C)>USB у ПК. І краще щоб дріт був якісний, з комплекту телефону.

Тут трохи опишу ситуацію із підключенням різних моделей смартфонів до ПК. Різні марки по-різному тримають з'єднання. З досвіду телефон LG K7 в режимі Wi-Fi адаптера підключається до стаціонарника навіть через китайський кабель від пауербанку Xiaomi Mi. Працює так, навіть з USB подовжувачем без імені виробника. Але Samsung J5 геть виявляється відмовляється працювати за такою схемою. Тільки пряме втикання фірмового дроту від телефону USB порт ПК.

Налаштування Андроїд - крапки доступу USB

Підключивши смартфон до Windows 10, зайдіть в меню налаштувань Android і в розділі точка доступу активуйте: з'єднання через USB. Там поруч буде ще з'єднання через bluetooth, просто ігнор. Хоча якщо встановлений bluetooth адаптер на ПК можна спробувати і так (швидкість передачі невелика). Ось і все ваш громіздкий стаціонарний ПК підключений через смартфон до мережі Wi Fi через адаптер смартфон. Як підключатися зі смарту до Wi Fi всі знають, думаю повторюватися не варто. Зазначу, що можна і 5 GHz підключати (ac), все залежить від вашого смартфона, а простіше кажучи, його можливостей.

Важливо, у такий спосіб за бажанням, зрозуміло отримуємо і мобільний інтернет. Просто та надійно.

Як підключити два стаціонарні ПК до одного Wi-Fi адаптера смартфону

Одновременное подключение двух стационарных ПК к сети Wi Fi без USB адаптера
Як підключити одночасно два ПК до Wi-Fi без USB адаптера
От би і все, а ні, є спосіб підключити до WiFi відразу два стаціонарні ПК на один смартфон. Класно! Такі дива нам дає провернути Windows 10. Можна роздати інтернет з одного домашнього ПК на другий ПК. Але для цього все ж таки звичайні ПК потрібно з'єднати між собою дротом ethernet (RJ45). Таким самим, яким раніше ви поєднували з роутером ПК.

За пунктами від початку:
1. Виймаємо кінець кабелю ethernet із роутера.
2. Цей же кінець дроту вставляємо на другий ПК.
3. З'єднуємо смартфон з першим компом (головним) по USB кабелю.
4 Активуємо в налаштуваннях смарта точку доступу (режим модему) через з'єднання "прив'язати USB".
5. Відкриваємо налаштування мережі та інтернету головного ПК, з'єднаного зі смартфоном. (На екрані Кнопка Пуск>Установки>Мережа та Інтернет>Змінити налаштування адаптера)
6. Лівою кнопкою миші виділити одночасно дві мережеві карти (видні будуть першого і другого ПК).
7. Клік правою кнопкою за виділеними картами мережі.
8. З меню, що випадає, вибрати з'єднання за типом Мосту.

Готово, ваші два ПК одночасно бачитимуть інтернет мережу Wi Fi зі смартфона. Звичайно, і сам Android може бути джерелом інтернету в такому способі підключення. Для цього ваш тариф оператора має бути сплачений та приймати 3G або 4G. Також ви зможете у телефоні вибирати джерело виходу в інтернет, або це підключений смартфон до роутера через Wi Fi, або 3G від оператора. Дуже зручно і просто налаштувати підключення ноутбука або відразу двох таким у такий же спосіб.

Актуально для онлайн уроків на карантині, коли дітей більше одного, а уроки проводять одночасно. До речі є спосіб підключити маленький смартфон до монітора комп'ютера та навчатися на великому екрані - прямо з планшета чи смартфона.

Мітки для людей: як здружити Windows та Android.

Коментарі

  1. Народе, навіщо вам ці адаптери?! Все геніальне просто - візьміть свій смартфон і USB дротом під'єднайте до ПК або ноута, в налаштуваннях андроїда для Samsung вибрати "Мобільна точка доступу">"Прив'язка USB" і вуаля, ваш смарт ловить будь яку мережу Wi-Fi з доступом до інтернету ПК. Для LG зайти в налаштування, обрати "Інше">"Режим модема">"Прив'язка USB" все! інтернет на компі без обривів і глюків.

    ВідповістиВидалити
  2. wifi адаптер для пк самий безплатний із доступних - смартфон!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації